Parlament

El Parlament confirma que Garriga va pagar l'AMPA dels fills i la perruqueria des del compte de Vox

Un informe de l'Oïdora de Comptes demostra que va passar factures de 39.000 entre el 2021 i el 2022 al grup parlamentari

ARA
2 min
Ignacio Garriga (Vox)

BarcelonaVox està en el punt de mira de la comptabilitat des de l'abril d'aquest any, amb acusacions de corrupció al grup parlamentari a Catalunya. Però ara el Parlament certifica que les despeses personals passades a compte del grup a la cambra catalana van existir. En total, 39.000 euros entre el 2021 i el 2022 són els que un informe de l'Oïdora de Comptes del Parlament detalla, segons ha avançat El Confidencial i ha pogut comprovar l'ARA. Qui hauria passat els rebuts personals no és altre que el president del grup i secretari general de la formació d'extrema dreta a tot l'Estat, Ignacio Garriga. L'exdiputada dels ultres Isabel Lázaro va ser la primera a alertar de les "irregularitats comptables", tot i que el partit li va restar credibilitat, al·legant que era un rampell per haver estat exclosa de les llistes per a la demarcació de Tarragona. Les despeses desgranades, però, alimenten les acusacions de sobresou que va fer l'expolítica i que el partit nega.

Segons concreta l'informe, Garriga hauria carregat despeses com ara la quota de l'AMPA dels seus fills, rebuts de la perruqueria o múltiples tiquets de restaurants a domicili com a "serveis de despatx". La mesa de la diputació permanent va demanar el passat 28 de maig al polític d'extrema dreta aclariments sobre aquesta qüestió, que va aixecar polseguera per les acusacions directes de corrupció de qui llavors era un membre del grup parlamentari. Ara bé, fonts de Vox recalquen que l'Oïdora va demanar que s'expliqués l'activitat econòmica i declaracions de béns de Garriga i que "en cap moment ha dit que [el conjunt dels moviments denunciats] sigui il·legal o irregular". Per això, arran de la petició d'informació de l'òrgan de la cambra catalana, comenten que es va registrar la setmana passada l'activitat econòmica i declaracions de béns del diputat i dirigent de la formació, una declaració que "serà pública en el web en els pròxims dies, en què s'especifica a què correspon aquest import en el web del Parlament". "Tot legal i declarat", recalquen. De fet, en un comunicat Vox difós aquest dilluns al vespre, ha detallat que va encarregar una auditoria interna que va concloure que totes les despeses corresponen al funcionament polític habitual excepte 380 euros de despeses personals que atribueix a "un error" de l'aplicació de pagament mòbil Wallet i que ja han estat reemborsats al Parlament. Així, denuncia "una campanya de notícies falses"per afeblir "l'honorabilitat" de Garriga.

Denúncia prèvia

L'exdiputada Isabel Lázaro va dir que considerava que calia actuar amb decisió d'acord amb els valors que creu que pregona el partit d'extrema dreta, cosa que no observava en la gestió comptable del grup parlamentari. "No desitjo cap mal a un projecte del qual formo part des de fa tants anys, per això crec que això no s'ha de permetre; hem de mostrar coherència entre el que diem i el que fem", apuntava en un escrit del passat mes d'abril. En canvi, el partit va anunciar que estudiava presentar una denúncia contra ella per calúmnies i va afegir que mai va expressar internament el malestar que després va traslladar a la direcció estatal.

stats