Política 13/06/2019

Els partits del nou pacte de Govern acorden separar Administracions Públiques de la Conselleria d'Hisenda

MÉS per Mallorca té previst que els militants votin una proposta tancada el pròxim 18 de juny

Maria Llull
1 min
Imatge d'arxiu de la Conselleria d'Hisenda.

PalmaPSIB, MÉS per Mallorca i Podem continuen endavant amb les negociacions per formar un nou Govern, el qual tindrà entre 11 i 12 conselleries. Fonts properes a les negociacions han explicat que el PSIB aposta per 11, mentre que Podem i MÉS prefereixen que en siguin 12. Malgrat això, el punt que sí que ha generat un acord absolut en la mesa de negociació ha estat separar Administracions Públiques de la Conselleria d'Hisenda.

Les converses d'aquest dijous també han tractat la possibilitat que Universitat se separi de la Conselleria d'Educació i passi a formar una altra àrea amb Recerca. El que no s'ha fet, de moment, és repartir les conselleries entre els partits d'esquerres, encara que alguns han manifestat les seves preferències.

A més, aquest dijous s'ha conegut que el Parlament es constituirà el pròxim 20 de juny. Aquesta data implica que ja es coneixerà el nom del president de la Cambra i s'haurà resolt el repartiment de càrrecs unipersonals, darrer punt de les negociacions després del programa i l'organigrama de Govern.

Fonts properes a les negociacions també han explicat que MÉS té previst que les seves bases votin una proposta ja tancada el pròxim 18 de juny a les 19.00 hores.

stats