Política 25/11/2022

El nou col·lector i el tanc de tempestes reduiran un 90% els vessaments a la badia de Palma

Les instal·lacions, que han costat 27 milions d'euros, ja recullen aigües pluvials i residuals

2 min
La presidenta del Govern, el conseller Mir i el batle de Palma inauguren el nou col·lector i tanc de tempestes.

PalmaEl col·lector i el tanc de tempestes reduiran un 90% els vessaments que es produeixen a la badia de Palma. Així ho ha anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, que, amb el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, i el batle de Palma, José Hila, ha inaugurat aquest divendres les noves infraestructures. Les obres s'han finançat amb 27 milions d'euros del cànon de sanejament.

Així, es pretén solucionar un problema històric de Palma i el tancament de les platges de Ciutat Jardí i Can Pere Antoni. Les instal·lacions ja estan operatives després d'un període de proves i d'executar-se totes les connexions, és a dir, ja recullen aigües pluvials i residuals.

El col·lector és una canonada de dos metres de diàmetre i tres quilòmetres de recorregut que recull les aigües residuals i pluvials des de la zona de Llevant de Palma i les deriva al tanc o a la depuradora. Pel que fa al tanc, és un dipòsit per retenir l'aigua de pluja, sobretot quan hi ha episodis de precipitacions molt intenses, que sovint generen vessaments. Té una capacitat de 50.000 m³ i unes dimensions de 101,5 metres.

La presidenta ha defensat que és "una obra absolutament necessària que durant anys no es va fer perquè no es va afrontar la realitat que tenim", però que "no podia esperar més i que s'ha fet gràcies a la capacitat d'entesa i l'empenta de les institucions".

395 milions d'euros en depuració i sanejament

A més, el Govern ha invertit 395 milions d'euros en depuració i sanejament des del 2015. L'any que ve es preveu una inversió de 20 milions d'euros, perquè els consells insulars i els ajuntaments facin obres de reducció de les fugues d'aigua de les xarxes de distribució d'aigua potable municipals.

stats