Política 28/05/2018

Neix Societat Civil Balear "perquè no passi el que ha passat a Catalunya"

El president de la nova entitat ha assegurat que és un "moviment transversal" que neix "per obligació" i per "aglutinar els ciutadans"

Ara Balears
2 min
Imatge de la junta directiva de Sociedad Civil Balear.

Palma"No volem que a Balears passi el que ha passat a Catalunya, la nostra voluntat és treballar en favor de la unió de la societat balear", ha afirmat avui Bartomeu Berga en la presentació de Societat Civil Balear.

Berga, que serà el president de la nova entitat, ha fet una conferència de premsa a l'Auditòrium de Palma, en la qual ha estat acompanyat per la primera junta directiva d'aquesta organització. Segons ha explicat, Societat Civil Balear és un "moviment transversal" que neix "per obligació" i per "aglutinar els ciutadans d'aquestes illes que no combreguen amb les actuacions dels partits polítics".

La junta directiva d'aquesta nova agrupació, que "en absolut es tracta d'un partit polític, més aviat al contrari", està formada per Bartomeu Berga com a president, Álvaro Delgado com a vicepresident, Gabriel Li Senne com a secretari, Xim Fortuny com a tresorer i Toni Planas, Joan Enseñat i Daniel Mengis com a vocals.

El vicepresident, Álvaro Delgado, ha llegit el manifest fundacional de Societat Civil Balear, en el qual s'adverteix de "la necessitat d'una mobilització d'ampli espectre per combatre les tesis ideològiques del separatisme balear que es van imposant en totes les esferes públiques".

La nova Societat Civil Balear "defensa el bilingüisme espontani, el mallorquí, el menorquí, l'eivissenc, el formenterenc i el castellà", ha emfasitzat Delgado.

"Volem defensar la nostra cultura, la nostra llengua i la nostra història", ha dit el notari mallorquí, i ha afegit que "les modalitats lingüístiques de les Illes són part del nostre patrimoni".

Aquesta nova organització civil pretén ser una "alternativa al separatisme", ha afirmat també Delgado, que ha promès que "mai un polític formarà part" de la junta directiva d'aquesta entitat.

Els impulsors de Societat Civil Balear creuen que actualment hi ha "una decepció generalitzada" envers els polítics, per la qual cosa la seva funció serà "recollir la preocupació social de la gent que vol allunyar-se dels extrems".

Quan li han preguntat si Societat Civil Balear serà el braç ideològic de Ciutadans, Delgado ha contestat rotundament: "No".

Els promotors de Societat Civil Balear han assegurat que no acceptaran cap subvenció pública i que cercaran suports empresarials.

stats