Política 19/12/2022

Negueruela exigeix "una major capacitat de negociació" a les aerolínies per desconvocar les vagues de Nadal

El portaveu del Govern ha mostrat "preocupació" per les cancel·lacions de vols que es preveuen i espera que "es resolgui en les pròximes setmanes"

1 min
Aeroport de Son Sant Joan.

PalmaEl portaveu del Govern i conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela, ha exigit aquest dilluns a les aerolínies estatals "una major capacitat de negociació" per desconvocar les vagues previstes per a Nadal. Tant els tripulants de cabina de Ryanair i Vueling com els pilots d'Air Nostrum, totes elles amb molta presència a les Balears, fan vaga i amenacen les vacances de centenars de viatgers.

"A tothom ens preocupa, esper que es resolgui en les pròximes setmanes", ha afirmat Negueruela. El portaveu del Govern ha al·ludit a les successives vagues que s'han fet a Ryanair al llarg d'aquest any per apuntar que "s'exigeix una major contundència cap a certes empreses".

Succeeix que les tres aerolínies afectades per les aturades de treballadors són les denominades de baix cost. El factor comú és la reclamació d'una pujada salarial després d'un retorn a la normalitat del trànsit de viatgers, i més a les Balears, amb un estiu de rècord de visitants, una vegada haver superat la crisi de la pandèmia, i amb una inflació que ataca el poder adquisitiu.

stats