Política 13/10/2020

Negueruela anuncia que el govern espanyol comença aquest dimarts a negociar corredors turístics segurs amb altres països

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball diu que hi ha reunions previstes amb el Regne Unit, Alemanya i Itàlia

Maria Llull
2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha anunciat que el govern espanyol ha començat les negociacions per establir corredors segurs amb el Regne Unit, Alemanya i Itàlia aquest mateix dimarts. Negueruela ha respost a una interpel·lació de Vox sobre la reactivació del sector turístic en el ple del Parlament i ha indicat que "a partir d'avui, el govern espanyol comença les reunions amb altres països –el Regne Unit, Alemanya i Itàlia– per fer corredors segurs". El conseller també ha recordat que cal "un protocol harmonitzat a escala europea".

Negueruela també ha respost a una pregunta del diputat del PP Toni Costa sobre les expectatives del Govern pel que fa a la mobilització de recursos i la generació de llocs de feina amb el Decret de reactivació econòmica. El conseller ha explicat que la previsió de l'Executiu de crear 31.000 llocs de treball és "a tres anys". "Decrets com aquest es fan amb previsions de mitjà i llarg recorregut", ha dit, encara que també ha destacat que la norma, aprovada finalment com a projecte de llei, ha servit per evitar la pèrdua d'11.000 llocs de feina en el sector de la construcció.

Costa ha assenyalat que, si bé abans el Govern preveia una caiguda del PIB d'un 30% a final d'any, la baixada prevista ara és d'un 28,8%. "La diferència és molt petita. On és l'impacte de les seves mesures? Enlloc", ha criticat, a més de recordar que l'Executiu va defensar el decret assegurant que es mobilitzarien 3.509,8 milions d'euros i 31.000 llocs de feina. "De moment, ha mobilitzat 6,5 milions d'euros i n'hi queden 3.503,3", ha continuat. Costa ha qualificat els membres del Govern d'"autèntics especialistes en venda de fum". "A vostè el treuen de la paraula ERTO i és un zero a l'esquerra", ha dit a Negueruela. El conseller ha replicat que prefereix "ser un zero a l'esquerra en ERTO" que "ser un zero a la dreta en ERO". "De lliçons vostres en matèria de protecció de treballadors, cap", ha sentenciat.

stats