Política 25/07/2014

L'Estat sancionarà les autonomies que no paguin els proveïdors a temps

Montoro creu que "els proveïdors són les ONG que desenvolupen els serveis públics actualment". Totes les administracions hauran de publicar a mitjans d'octubre el seu termini mig de pagament

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridA partir de mitjans l'octubre, totes les administracions públiques hauran de difondre el seu termini mitjà de pagament a proveïdors. És el que ha anunciat aquest divendres el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, en què s'ha aprovat un mètode de càlcul del període de pagament a proveïdors. Si Hisenda detecta que les autonomies o administracions locals no compleixen amb els 30 dies que marca la llei de morositat del 2013, l'Estat pagarà als proveïdors i després retirarà la quantitat corresponent al finançament de la comunitat autònoma o bé de l'administració local.

Montoro ha lloat els proveïdors perquè creu que "són les ONG que desenvolupen els serveis públics", juntament amb el fons de liquiditat autonòmic (FLA). De fet, ha indicat que sense el FLA s'haurien tancat hospitals i col·legis.

Les administracions locals, durant el primer trimestre del 2014, van pagar a una mitjana de 26,8 dies; mentre que durant el mateix període del 2012 ho van fer a una mitjana de 41,7 dies. "Acabar amb la morositat és un compromís de govern del país, un objectiu necessari per acabar amb la crisi", ha afegit Montoro.

stats