Política 04/05/2019

Miquel Ensenyat: "Duplicarem el pressupost en cultura"

MÉS per Mallorca avança les seves propostes clau per reconèixer i enfortir el sector

Ara Balears
2 min
Miquel Ensenyat: "Duplicarem el pressupost en cultura"

PalmaEl candidat a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, juntament amb la número dos, Fina Santiago, han presentat aquest dissabte les mesures principals en matèria de cultura que vol impulsar la formació ecosobiranista. Així, Ensenyat ha manifestat la necessitat de fer la cultura accessible per a tothom, per la qual cosa, ha dit, és necessari destinar-hi més recursos. Per això, "duplicarem el pressupost en cultura i actuarem de manera transversal per democratitzar-la".

En aquest sentit, Ensenyat ha destacat que no només s'augmentarà el pressupost al Govern, sinó també al Consell, de manera progressiva. A més, una cinquena part de l'Impost de Turisme Sostenible, com a mínim, anirà destinada a la recuperació del patrimoni de les Balears. El número u a la llista de MÉS per Mallorca ha incidit en la necessitat d'acostar la cultura a la ciutadania des de les administracions més properes: els ajuntaments.

Per això, ha dit, "convertirem les biblioteques en espais multidisciplinaris i generadors de cultura lliure" amb l'impuls de l'oferta d'activitats variades, com a centre de dinamització als barris o pobles. Ensenyat també ha insistit en la necessitat de compartir la cultura entre illes: "Des de MÉS per Mallorca crearem una línia d'ajudes específica perquè això sigui una realitat", a banda d'unes altres subvencions perquè els teatres de titularitat municipal programin activitats de la resta d'illes.

Fina Santiago ha incidit en la necessitat que la cultura s'entengui i es pugui expressar més enllà de les grans institucions. "És responsabilitat de les institucions garantir i promoure la diversitat cultural, garant d'una ciutadania lliure i crítica", ha apuntat Santiago. La número dos ha remarcat que s'ha de treballar sobretot per fer accessibles les diferents expressions culturals, no només perquè tothom hi pugui accedir, sinó perquè la ciutadania s'hi pugui sentir representada. "La cultura impregna tota la societat, l'enriqueix i la transforma", ha assenyalat Santiago, qui ha afegit que fer-la accessible "suposa apropar-la a la societat, a més de donar a conèixer i acostar la producció local". Una producció, ha assenyalat, que sovint ha quedat relegada per les institucions, circumstància que l'ha allunyada de la ciutadania.

stats