Política 29/10/2020

El ministeri d'Exteriors rus considera que les especulacions sobre els 10.000 soldats "excedeixen l'absurditat"

L'ambaixada a Espanya ja va ironitzar sobre la qüestió, que s'inclou en l'operació Volhov

Ara
1 min
Macrooperació pel finançament del Procés

BarcelonaL'ambaixada russa a Espanya ja havia deixat clar ahir en un comunicat carregat d'ironia quina era l'opinió del país respecte a les elucubracions incloses en l'operació Volhov. Però per si no n'hi havia prou, aquest dijous ha sigut la portaveu del ministeri d'Exteriors qui s'hi ha referit en roda de premsa: "Excedeix l'absurditat", ha opinat Maria Zakhàrova, en declaracions recollides per l'Agència Efe.

"Aquestes informacions es basen exclusivament en declaracions de representants de les forces separatistes que es troben processats judicialment", ha explicat en referència a Víctor Terradellas, que en una conversa intervinguda per la policia parlava de la predisposició de Rússia a aportar 10.000 soldats per donar suport a la república catalana un cop declarada la independència. "Aquestes persones estan disposades a fer tot tipus de declaracions, fins i tot les bestieses més increïbles, amb l'objectiu d'internacionalitzar el Procés".

La diplomàtica ha assegurat que Moscou reacciona amb tranquil·litat davant d'informacions d'aquest estil, però ha afegit que li genera "perplexitat" que hi hagi mitjans de comunicació espanyols "disposats a creure aquestes informacions falses i a difondre acusacions infundades que entren en la categoria de premsa groga". "Aquestes accions només poden conduir a danyar les relacions russoespanyoles", ha conclòs, sense tenir en compte que és una interlocutòria judicial, signada pel jutge Joaquín Aguirre, la que dona per bona la idea que l'independentisme podria haver acordat amb Rússia l'enviament de tropes.

stats