Política 02/07/2019

Els càrrecs de MÉS: Vicenç Vidal serà senador, i Fina Santiago i Miquel Mir, consellers

L'assemblea ratifica la proposta de l'executiva amb 192 vots a favor, 44 en contra i 66 abstencions

Maria Llull
2 min
Vicenç Vidal, en el moment d'arribar a l'assemblea de MÉS en el teatre de Lloseta.

PalmaVicenç Vidal com a senador, i Fina Santiago i Miquel Mir –qui ha estat director general d'Espais Naturals– com a consellers de Serveis Socials i Medi Ambient. Aquesta és la proposta que MÉS per Mallorca ha presentat a l'assemblea que s'ha duit a terme a Lloseta aquest dilluns. La trobada s'ha allargat durant més de tres hores fins més enllà de mitjanit i ha servit per ratificar la nova distribució de càrrecs amb 192 vots a favor, 44 en contra i 66 abstencions. En el nou repartiment, Miquel Ensenyat serà el portaveu del grup parlamentari.

"Després de quatre anys de gestió, els resultats electorals i el procés de negociació, era un bon moment per revitalitzar el partit", ha dit un dels coordinadors de MÉS, Guillem Balboa, en acabar l'assemblea. Balboa ha reconegut que la contestació de les bases quan es va conèixer que l'executiva no comptava amb Miquel Ensenyat, Fina Santiago i Vicenç Vidal per ocupar els càrrecs de consellers i senador, va fer que "fos necessari escoltar".

"Ens han demanat que el procés de renovació es dugui a terme de manera més pautada", ha continuat Balboa. "Ensenyat quedarà com a portaveu, que és el que volíem, i les conselleries comptaran amb l'experiència de Santiago i Miquel Mir com a cara nova", ha continuat. El coordinador també ha destacat que Vicenç Vidal jugarà un paper "fonamental" com a senador.

Sobre el qüestionament de Bel Busquets i el mateix Balboa en el seu paper de coordinadors, Balboa ha indicat que se senten "legitimats com a executiva", i ha afegit que el congrés que es farà la pròxima tardor ja estava previst, perquè és un procés que els ecosobiranistes fan sempre "després d'unes eleccions".

Balboa també ha comentat que Bel Busquets s'ha encarregat de fer arribar els noms dels consellers i del senador a la presidenta del Govern, Francina Armengol.

La proposta que ha presentat l'executiva de MÉS provindria de Miquel Ensenyat. Després de dies d'incertesa des que dijous es feu pública la intenció de l'òrgan director de no comptar amb Ensenyat, Fina Santiago i Vidal, els ecosobiranistes han arribat a una solució consensuada. "N'hem sortit reforçats", ha dit Ensenyat després de l'assemblea. Segons el portaveu, "ara és hora de defensar el partit i el projecte".

Miquel Ensenyat, amb Toni Noguera, minuts abans de l'assemble de MÉS.

La crisi s'havia de tancar en qüestió d'hores, sobretot perquè la presidenta Francina Armengol no ha pogut anunciar quins seran els membres del Govern durant la seva presa de possessió i el nomenament s'haurà de fer dimecres com a tard.

El que no s'ha pogut saber aquest dilluns és el nom del secretari autonòmic d'Universitat, Recerca i política Lingüística, el qual serà també de MÉS.

Bel Busquets i Guillem Balboa, minuts abans del començament de l'assemblea.
stats