Política 04/11/2021

MÉS per Mallorca reclama un nou estatus polític amb més sobirania per a les Balears

El Consell Polític valida la ponència política que es debatrà a la V Assemblea general

ARA Balears
2 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, durant el Consell Polític de la formació.

PalmaEl Consell Polític de MÉS per Mallorca –el primer presencial des que començà la pandèmia– ha validat aquest dijous la ponència política que es debatrà a la V Assemblea general del partit, que es farà els dies 26 i 27 de novembre. Aquest document posa en relleu que les institucions de les Illes "no tenen pràcticament capacitat per prendre decisions potents que puguin influir en l'economia". El text que es votarà recorda que les Balears "no tenen control de ports i aeroports, no poden influir en polítiques laborals, no controlen les costes ni la nostra mar Mediterrània i no tenen capacitat de concertar amb la UE, entre altres moltes coses".

"Mentre que les nostres institucions, els partits polítics i entitats cíviques discutim com volem sortir de la crisi i com ha de ser Mallorca les dècades que venen, altres (capitals internacionals) ens estan construint aquest futur a la pràctica", continua el text, en què s'assenyala que "no queda més remei que assumir amb totes les conseqüències que, per dur endavant un canvi de model econòmic, ecològic i social, necessitam més sobirania política i econòmica". Així, MÉS ha plantejat aprofitar el debat de la Llei de consells per abordar l’estructura interna de les institucions de les Illes i reforçar el paper dels ajuntaments políticament i econòmicament.

D'altra banda, el Consell Polític també ha validat la ponència d'organització. Durant l'acte, els dos cap de llista al Parlament i al Consell de Mallorca han aprofitat per encoratjar la militància per a la V Assemblea, que serà el sus del partit a les eleccions autonòmiques i insulars de 2023. El candidat al Parlament, Lluís Apesteguia, ha destacat que les primàries han estat "un espai on s'ha debatut des de la tranquil·litat, la serenor, la positivitat i l'empatia i que ens ha enfortit com a projecte", i ha considerat que el congrés s'ha de dur a terme de la mateixa manera: "Parlant, debatent, construint l'alternativa que representam, que és la de millorar la vida de la majoria social d'aquest país, i preparant MÉS per liderar el conjunt de forces de l'esquerra mallorquina".

Per part seva, el candidat al Consell, Jaume Alzamora, ha destacat que el Consell Polític d'aquest dijous és una passa més cap a la consolidació del projecte de MÉS. Alzamora ha remarcat que "cal un partit fort amb visió de futur, amb unitat, amb més base i integrador" per "incidir en polítiques valentes d'esquerres, sobiranistes, ecologistes i feministes".

stats