Dia dels Treballadors
Política 01/05/2023

MÉS reivindica un salari mínim per a les Balears i reclama les competències d'Inspecció de Treball

Més de 300 persones han participat en el dinar organitzat per la formació a Campanet

ARA Balears
2 min
Dinar de MÉS per Mallorca en el marc del Dia del Treballador

PalmaMÉS per Mallorca ha reivindicat aquest dilluns, amb motiu del Dia internacional dels treballadors, un salari mínim per a les Balears i que la Comunitat assumeixi les competències d'Inspecció de treball, durant un dinar organitzat a la plaça Son Puça del municipi de Campanet per celebrar el primer de maig.

Segons ha informat el partit aquest dilluns en un comunicat, en l'acte hi han participat més de 300 persones, i ha estat marcat per les dues propostes ecosobiranistes que els candidats a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, i a la presidència del Consell, Jaume Alzamora, han fet públiques per reivindicar els drets dels treballadors.

"Els treballadors de Mallorca necessiten un marc laboral propi que els doni seguretat i els ajudi a començar projectes de vida feliços", ha manifestat Apesteguia, qui ha afegit que "Mallorca necessita i es mereix un Govern que aposti per la justícia social, la terra verda i perquè totes les decisions siguin preses des d'aquí per a aquesta illa".

Per part seva, Alzamora ha reiterat que el seu partit va ser "el primer a defensar els drets de les cambreres de pis al Parlament i a exigir el reconeixement de les seves malalties professionals", i també de "plantejar el debat sobre la jornada laboral de quatre dies". A més, ha destacat que ara també són els primers a reclamar el traspàs de les competències en inspecció laboral. "Sempre anam per davant obrint camí; aquest primer de maig molts defensaran propostes per millorar la vida dels treballadors", ha afegit.

El partit ha recordat que Inspecció del Treball compleix una "funció social amb gran transcendència per al desenvolupament de les relacions laborals", atès que és el servei per mitjà del qual es pot vetllar pel compliment de les normes en l'ordre social i pel respecte als drets laborals i sindicals dels treballadors, exigint, en cas d'incompliment, les responsabilitats administratives que corresponguin mitjançant la proposta de sanció als responsables.

Amb relació al salari mínim, la formació ha reclamat que l'Estat estableixi un salari mínim (SMI) específic per a les Balears, concretament un SMI superior al 60% del sou mitjà de l'Estat "per compensar el sobrecost que tenen els treballadors d'aquesta terra pel simple fet de viure aquí".

stats