Política 11/09/2018

MÉS llueix llaços, recorda els presos i retreu l'actitud de Sánchez amb Catalunya per la Diada

Josep Ferrà parla de "desencís" per l'actuació del president espanyol en els seus primers 100 dies de govern

J. R.
1 min
Campomar i Ferrà

PalmaEl portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha manifestat aquest dimarts al Parlament la "preocupació i el desencís" pels "pocs esforços del govern de l'Estat per intentar restituir tots els drets vulnerats" a Catalunya d'ençà del referèndum de l'1 d'octubre passat.

Ferrà ha criticat especialment les declaracions que fa menys d'un any va fer el rei Felip VI que, ha asseguruat, "va deixar al marge una bona part de la població, no només de la ciutadania de Catalunya, sinó de tot l'Estat", ja que es va manifestar contra "certs valors democràtics". Així mateix, el portaveu ecosobiranista ha criticat que no s'hagi aclarit l'actuació dels cossos policials espanyols, la inacció de l'executiu de Sánchez i la situació de presó i exili dels polítics que "no feren res més que complir el mandat d'un poble".

MÉS per Mallorca, igual que MÉS per Menorca, envia habitualment delegacions a Barcelona per celebrar la Diada de Catalunya. Aquest dimarts, un dels assistents ha estat el cap de gabinet de Vicepresidència, Lluís Apesteguia, que dilluns assegurava que "prest tornarem a proclamar junts 'visca la República de Catalunya'" amb els presos polítics. Així mateix, els diputats de les dues coalicions ecosobiranistes han lluït i llueixen habitualment llaços grocs en record dels presos i exiliats.

stats