Política 19/06/2023

MÉS, al PSIB per no cedir-li un lloc a la Mesa del Parlament: "És trist que el PP s'obri més a la pluralitat"

Els ecosobiranistes afirmen que Armengol "s'hi va negar en rodó" després que Apesteguia li traslladàs la petició

1 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluis Apesteguia, xerra amb la presidenta del Govern, Francina Armengol.

PalmaMÉS per Mallorca ha retret aquest dilluns que el PSIB no està disposat a cedir-li un lloc a la Mesa del Parlament que es constituirà aquest dimarts, per iniciar, així, la legislatura. "Reclamam que sigui plural i hi tinguin representació tots els grups de la Cambra", ha exposat el partit en un comunicat. La formació assegura que el líder del partit, Lluís Apesteguia, va traslladar la petició a la dirigent socialista, Francina Armengol, "que s'hi va negar en rodó".

"Una vegada que hem sabut que el PP permetrà la presència de Vox a la Mesa, MÉS serà l'únic grup parlamentari –a part del mixt– sense un membre a l'òrgan de govern al Parlament", ha apuntat Apesteguia. "No es tracta d'una qüestió merament procedimental o reglamentària, sinó de tarannà democràtic.

Els ecosobiranistes van recordar que el 2019 el PP va cedir un lloc a Ciutadans, sense estar-hi obligat i estant a l'oposició, la mateixa situació que es dona ara entre PSIB i MÉS. "És trist que el PP sigui més obert a la pluralitat i més generós des del punt de vista democràtic que el PSIB", ha destacat Apesteguia. "Lamentam que per posar fi a la unitat d'acció de l'esquerra no calgui la dreta i que el PSIB es basti ell tot sol", ha indicat.

stats