Política 28/11/2018

Més de 600 menorquins milloren les seves condicions laborals gràcies el Pla contra la precarietat del Govern

El pla ha modificat 510 contractes, 449 dels quals són transformacions de temporals a indefinits, 49 són ampliacions de jornada i 12 són faltes d'alta a la Seguretat Social regularitzades

Ivan Martín
1 min
La directora general de Treball, Isabel Castro i el conseller insular del ram, Miquel Company han presentat les dades d'aquest any.

MaóEl Govern balear, a través de la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro, ha presentat a Menorca les dades relatives a l'illa sobre el Pla de lluita contra la precarietat en el treball, una iniciativa que s'ha vist reforçada per la posada en marxa, per part del Ministeri de Treball, del primer Pla director per un treball digne, que suposa més transformacions de contracte i ampliacions de jornada. En aquest sentit, a Menorca se n'han beneficiat un total de 660 treballadors, un 42,2% més respecte de les xifres del 2017.

Així, el Pla de lluita contra la precarietat en el treball ha aconseguit a Menorca modificar les condicions de 510 contractes, 449 dels quals són transformacions de temporals a indefinits, 49 són ampliacions de jornada i 12 són faltes d'alta a la Seguretat Social que s'han regularitzat. La directora general de Treball, Isabel Castro, ha recordat que "la incorporació del pla contra la precarietat en el Pla director per un treball digne del Ministeri ha estat una de les eines que han permès assolir una important xifra en la millora de les condicions de les persones treballadores".

La campanya promoguda pel Ministeri s'ha duit a terme entre els mesos d'agost i setembre i ha consistit en l'emissió d'un comunicat a 1.340 empreses de les Balears amb indicis de situació de frau en la contractació, cosa que ha propiciat a Menorca la transformació de 105 contractes de temporals en indefinits i l'ampliació d'11 jornades laborals més. L'illa destrueix un 1,3% l'ocupació temporal mentre que incrementa la contractació indefinida un 5,6%.

stats