Política 08/05/2019

MÉS per Menorca demana al Govern l'expedient contra Red Eléctrica Española

És la segona vegada que els econacionalistes exigeixen a l'Executiu autonòmic la informació relativa a aquest incident

Iván Martín
1 min
L'apagada elèctrica va deixar sense llum la meitat dels municipis de l'illa durant 56 hores.

MaóMÉS per Menorca ha interposat un recurs administratiu davant la Direcció General d'Energia del Govern balear, contra la resolució d'arxivament de l'expedient obert sobre l'apagada elèctrica que es va produir a final d'octubre a l'illa i afectà 38.000 usuaris. La formació sobiranista ha lamentat que, tot i que van intentar obtenir l'expedient el passat 17 d'abril mitjançant una sol·licitud de documentació parlamentària, l'Executiu autonòmic no el va lliurar.

Per aquest motiu, MÉS per Menorca ha presentat un recurs basat en la disconformitat a dret de la resolució d'arxiu de l'expedient. En el recurs s'afirma que les accions i omissions de Red Eléctrica Española no s'ajusten a la normativa, així com la planificació elèctrica de l'administració pública competent, i, per tant, són constitutives d'infracció molt greu per incomplir la seva obligació de mantenir les instal·lacions de la xarxa de transport, segons estipula la Llei del sector elèctric.

El candidat de MÉS per Menorca al Parlament, Josep Castells, explica que "la nostra intenció és anar fins al final en la depuració de responsabilitats, que es reconegui que el pla de contingència era totalment insuficient i que, d'acord amb això, quedi oberta la porta perquè els damnificats percebin les indemnitzacions que els pertoquen". El partit menorquinista no descarta interposar denúncies tan bon punt rebi l'expedient.

stats