Política25/01/2019

MÉS per Menorca exigeix a l'Estat que dugui els generadors en previsió d'una nova apagada

Els sobiranistes també denuncien que no hi ha hagut mai un pla de contingència

Ivan Martín

MaóMÉS per Menorca ha demanat al govern espanyol que acceleri els tràmits i que compleixi amb el seu compromís de dur els generadors elèctrics que haurien de minimitzar els efectes d'una nova apagada com la viscuda ara fa tres mesos com a conseqüència d'un cap de fibló. La formació sobiranista reclama al Govern balear que insti l'executiu de Pedro Sánchez a traslladar els equips. A més, MÉS per Menorca també ha denunciat que, després de l'apagada que va afectar 38.000 usuaris durant 56 hores, l'illa continua en la mateixa situació de fragilitat i aïllament per que fa al subministrament elèctric.

D'altra banda, el partit econacionalista denuncia que no hi ha hagut mai un pla de contingència i en fa la diferència amb un pla de manteniment, que no representa un pla per a situacions d'emergència energètica. Per aquest motiu, MÉS per Menorca considera que mentre no es restableix la connexió amb Mallorca i s'aposta per les energies renovables, és necessari un pla B que passa per l'elaboració d'un pla de contingència que tingui com a premissa restablir el subministrament en un període màxim d'entre 12 a 24 hores.

Cargando
No hay anuncios

Cal remarcar que l'apagada elèctrica que va patir Menorca a final d'octubre posà de manifest la fragilitat del sistema elèctric a l'illa, dependent exclusivament de la central de Maó, sense cable de connexió amb Mallorca i amb poca generació d'energia renovable.