Política 04/07/2023

Més per Menorca acusa Prohens de governar per als "privilegiats i poderosos"

Lamenta que els populars emprin el terme 'llibertat' per afavorir el creixement turístic

Iván Martín
1 min
Josep Castells és diputat de Més per Menorca.

MAÓMés per Menorca ha anunciat aquest dimarts que votarà en contra de la candidata del PP a presidir el Govern balear, Marga Prohens, després d'assegurar que el programa de la conservadora "és el de la defensa dels privilegiats i els poderosos contra els qui menys tenen".

El diputat dels sobiranistes, Josep Castells, ha criticat que Prohens es referís al terme "aixecar les prohibicions" de Menorca, i ha llançat un clar missatge: "Vostès diuen 'llibertat' quan en realitat el que defensen és el mercat. Quan ho deixen tot en mans del mercat també estan imposant un estil de vida: l’estil de vida de la precarietat, dels treballadors sense drets, dels ciutadans sense atenció sanitària, dels ciutadans sense dret al descans".

En la seva intervenció, el portaveu de Més també s’ha referit a la pagesia: “Quan vostè diu que permetrà fer activitats complementàries al camp, està imposant un estil de vida a la pagesia. Nosaltres estam a favor que la pagesia pugui continuar amb l’estil de vida tradicional, que és fer de pagesos i pageses. Introduint la possibilitat de les activitats complementàries, el que els volen imposar és un altre estil de vida: no fer de pagesos, sinó dedicar-se al sector del turisme”.

Finalment, Castells també ha criticat el programa fiscal de la candidata del PP: “Enganyen la ciutadania”. Així, el diputat ha criticat que l’acord signat entre el PP i Vox prevegi l’eliminació de l’impost del patrimoni, ja que “estan eliminant un impost que només grava als milionaris, però després diuen que la seva reforma fiscal afavoreix les classes mitjanes i baixes”.

stats