Política 23/06/2018

MÉS per Mallorca posa en marxa una campanya per la visibilitat trans

La proposta tindrà lloc tota aquesta setmana, amb l'edició d'un material específic amb el qual pretenen aprofundir en les aportacions culturals i socials de les persones transsexuals i en la seva visibilitat

Ara Balears
1 min
Imatge d'ARA BALEARS.

PalmaMÉS per Mallorca ha mostrat el seu compromís amb la igualtat real de les persones LGTBI amb totes les sigles. Per això, amb motiu de la celebració de l'Orgull LGTBI aquest mes de juny, la formació ha posat en marxa una campanya de visibilitat trans. La iniciativa consta de dues línies: la difusió a xarxes per conscienciar de la realitat trans, i també l'edició de material de difusió a partir d'una selecció de persones trans que han fet una tasca important l'àmbit cultural i social, i també dins el mateix activisme LGTBI.

Per això, la formació política ha editat 5 xapes diferents i també un petit fulletó on s'explica la feina feta per cadascuna d'aquestes persones. Cal destacar que aquest any la temàtica estaral escollida per la Federació d'associacions LGTBI és la de les persones transsexuals. Això, en paraules de Fina Santiago, és "molt important, ja que ens mostra que el col·lectiu LGTBI és molt plural i divers, i que queda molta feina per fer. Cadascuna de les sigles té les seves necessitats. Per exemple, no tenen el mateix nivell d'acceptació les persones homosexuals que les persones trans, i cal fer feina perquè això no sigui així".

Miquel Ensenyat ha assegurat que "es tracta de fer visibles les aportacions del col·lectiu transsexual i transgènere a la lluita contra la discriminació. El binarisme i l'heteropatriarcat són les bases de la discriminació que sofreix tota persona LGTBI, però ara, amb la temàtica d'aquest any, volem posar damunt la taula les aportacions que han fet les persones transsexuals. La tasca i la lluita del col·lectiu trans és imprescindible per entendre els avanços que s'han fet cap a la igualtat LGTBI".

stats