Política 26/02/2020

MÉS demana un model turístic vinculat al decreixement

Ha celebrat la petició del Govern de suspendre l'arribada de creuers, però demana "decisions fermes i valentes"

Ara Balears
1 min
Antoni Noguera i Josep Ferrà durant la compareixença

PalmaMÉS per Mallorca ha celebrat la sol·licitud del Govern balear a l'Autoritat Portuària perquè suspengui l'autorització d'amarrament de creuers a Palma a partir del 2022, però ha demanat a l'APB que "comenci a prendre decisions fermes i valentes". A més, el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha reclamat "un model turístic vinculat al decreixement i la qualitat".

Noguera ha assegurat que MÉS per Mallorca s'ha caracteritzat per defensar una "posició valenta i pionera contra el turisme de masses a les Illes Balears" i ha recordat algunes de les mesures que es posaren en marxa durant la seva batlia, com el "canvi legislatiu de lloguer turístic o la restricció perquè no hi hagi nous establiments turístics a Palma". El coordinador ecosobiranista ha exigit noves mesures per "tancar el cercle del sostre turístic de les Illes Balears" i ha recordat que "els creuers són sinònim de massificació, contaminació i rebuig social".

Per la seva banda, el portaveu adjunt al Parlament, Josep Ferrà, ha assegurat que "el turisme de creuers és incompatible amb la línia de protecció de la mar" i ha recordat que "totes aquestes línies de feina" que s'han duit a terme des del Govern per lluitar contra el canvi climàtic "són incompatibles amb el model turístic actual".

stats