Partits
Política 22/05/2024

MÉS condemna l'atac feixista a l'Acampada per Palestina de la UIB

La formació ha exigit a les institucions que actuïn contra els atacs i que assegurin que no quedin impunes ni es repeteixin

ARA Balears
1 min
Estudiants al campus de la UIB aquest matí, després del primer vespre de l'acampada propalestina.

PalmaMÉS per Mallorca ha condemnat l'atac feixista a l'Acampada per Palestina de la Universitat de les Illes Balears (UIB) que va tenir lloc aquest dimarts i ha expressat el seu suport a les víctimes. En un comunicat, la formació ha exigit a les institucions públiques que actuïn contra els atacs a la convivència i els delictes d'odi i que assegurin que no quedin impunes ni es repeteixin. En aquesta línia, els ha recordat que han de fer feina "per aïllar i erradicar els discursos feixistes en lloc de donar-los carta de naturalesa".

També ha reclamat a l'Estat i a totes les institucions públiques que actuïn "de manera urgent i immediata" contra els atacs a la convivència i els delictes d'odi, com també que identifiqui i persegueixi els agressors. Així mateix, el partit ha recordat que el diputat de Sumar-MÉS al Congrés, Vicenç Vidal, ha registrat una pregunta a la institució en la qual demana si l'estat espanyol pensa actuar contra el problema de convivència que genera la ultradreta i si n'identificarà els agressors i obrirà causes contra els seus delictes d'odi.

L'acampada, que va començar divendres passat, s'emmarca en el conjunt d'acampades que s'estan duent a terme a universitats d'arreu de l'Estat i del món per protestar contra el genocidi del poble palestí. Després de l'atac, el rectorat de la Universitat va reiterar el seu suport a l'acampada i va condemnar l'atac, a més de reivindicar que el centre "és i ha de ser un espai de lliure expressió".

A més, des d'Acampada per Palestina han convocat una concentració davant el rectorat aquest dimecres migdia, en la qual es llegirà el manifest amb les exigències de l'acampada.

stats