Política 16/09/2021

MÉS i Compromís treballaran plegats per lluitar contra "l'infrafinançament històric" de les Balears i el País Valencià

Els ecosobiranistes tornen a carregar contra l'ampliació de l'Aeroport de Palma

ARA Balears
2 min
La secretària general de Compromís, Águeda Micó, el diputat Joan Baldoví, el coordinador de MÉS, Antoni Noguera, i el senador Vicenç Vidal, en la sede de MÉS.

MÉS per Mallorca i Compromís presentaran iniciatives polítiques i parlamentàries plegats per lluitar contra "l'infrafinançament històric" de les Balears i el País Valencià, i també per aconseguir que Madrid compensi la insularitat, en el cas de l'Arxipèlag. Els dos partits han arribat a aquest acord després de reunir-se a Palma, on s'han desplaçat el diputat de Compromís al Congrés Joan Baldoví i la portaveu de Més-Compromís, Àgueda Micó. El coordinador de MÉS, Antoni Noguera; el senador Vicenç Vidal; la regidora de l'Ajuntament de Palma Neus Truyol; el president d'Esquerra Republicana-Mallorca, Mateu Xurí; i el responsable de relacions polítiques, Antoni Trobat, han estat els representants de MÉS que han participat en la trobada.

Baldoví ha destacat "el clima de complicitat absoluta que existeix entre el valencianisme i el mallorquinisme d'esquerres i verd" i ha recordat que "en temes com l'infrafinançament les Illes Balears i el País Valencià viuen problemes semblants que mereixen respostes polítiques iguals". El diputat valencià ha posat l'accent que l'infrafinançament té conseqüències en tots els àmbits de la societat. “L'infrafinançament són hospitals, són mestres, són metges, són polítiques per a la joventut, són polítiques d'habitatge”, ha apuntat.

Per la banda illenca, Noguera ha destacat que "per MÉS és essencial arribar al Congrés" per dur-hi la veu "d'aquells que volem que els assumptes de les Balears es decideixin a les Balears i no a un despatx de Madrid". En aquest sentit, Noguera ha criticat que les institucions pròpies “no tinguin capacitat de decisió, en el context de l'emergència climàtica”, sobre grans infraestructures com l'Aeroport de Palma.

En aquest mateix sentit, el senador Vicenç Vidal ha defensat "l'enorme despropòsit" que representen "les possibles ampliacions de l'Aeroport de Palma i del port de València", a més del perjudici que produeixen "a la majoria social de les Illes Balears i el País Valencià". Per a Vidal, si l'Estat vol invertir a les Balears, “té molt on fer-ho"; per exemple, segons ha assenyalat, en la connexió de Son Sant Joan amb el centre de Palma. "Si Aena vol invertir 316 milions a Mallorca, que ho faci en sostenibilitat i transport públic", ha recalcat.

Aquesta no és la primera vegada que MÉS i Compromís sumen forces. Cal recordar que el partit valencià ja va defensar esmenes dels ecosobiranistes als pressupostos estatals d'enguany.

stats