Política 06/11/2020

MÉS presentarà esmenes als pressupostos generals de l'Estat a través de Compromís i Esquerra

El transport públic i la depuradora de Palma, l'incompliment del REB i el tren de Llevant centraran les principals reivindicacions dels ecosobiranistes

Maria Llull
2 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, i el diputat de Compromís, Joan Baldoví

PalmaMÉS per Mallorca presentarà esmenes als pressupostos generals de l'Estat a través dels diputats de Compromís i Esquerra. Per part de Compromís, Joan Baldoví defensarà que el govern espanyol destini recursos al transport públic de Palma. "Hem defensat aquesta esmena per a València durant molts anys i ara s'hi destinen 38 milions d'euros", ha indicat Baldoví aquest divendres en roda de premsa, a més d'assegurar que defensarà la iniciativa per al transport de Ciutat "com si fos per als valencians". D'altra banda, les esmenes que es presentaran a través d'ERC faran referència a l'incompliment del REB per part de l'executiu espanyol, per haver deixat les Illes per sota de la mitjana estatal en inversions; la depuradora de Palma i el tren de Llevant. A més, el senador ecosobiranista Vicenç Vidal també en presentarà a la Cambra Alta.

"El vot útil a les eleccions estatals s'ha convertit en el més inútil de tots. Des del Partit Popular fins a Podem, les Balears no estan representades a Madrid", ha dit per part seva el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, qui ha posat els pressupostos de l'Estat com a exemple de "la nul·la influència" dels representants de les Illes a Madrid. Noguera ha recordat que Joan Baldoví va ser precisament "un dels pocs que va mencionar les Balears" durant el debat d'investidura de Pedro Sánchez.

"Què votaran els diputats de les Illes en relació amb les propostes que són beneficioses per a les Balears? Voten a favor dels interessos de les Illes o dels seus partits?", ha demanat Noguera. El coordinador ecosobiranista ha recordat que MÉS per Mallorca treballa per aconseguir "una marca estable que es pugui presentar a Madrid" en representació de l'Arxipèlag. L'objectiu és donar a conèixer aquesta nova marca "el primer trimestre de 2021", ha afegit, i començar a fer feina per a les pròximes eleccions generals.

stats