Consell de Mallorca
Política 25/04/2024

MÉS celebra la destitució de Porsell: "El Govern estava amenaçat per la inacció de Prohens"

El PSIB denuncia que el cessament arriba "tard i malament"

ARA Balears
2 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia.

PalmaMÉS per Mallorca ha celebrat la destitució de Jaume Porsell com a director general de Coordinació i Transparència, que aquest dimecres ha comunicat el Govern després que el Consell de Mallorca detectàs irregularitats en el seu agroturisme, Sa Vinya, i hagi hagut d'obrir una investigació. En una nota de premsa, el portaveu i coordinador de la formació, Lluís Apesteguia, ha expressat la seva satisfacció pel treball que ha fet el seu partit, el qual "ha pogut salvaguardar l'honor i el bon nom del Govern, que es trobaven amenaçats pels fets relacionats amb el ja exdirector general de Transparència, però sobretot per la inacció de la presidenta Prohens".

Apesteguia també ha recordat que a la sessió de control d'aquest dimarts, ell havia exposat a Prohens totes les proves existents, inclosa la de falsedat en document públic. "Però la presidenta va preferir continuar atrinxerada, defensant l'obscurantisme i acusant-nos d'enfangar la política", ha criticat, i ha afegit que Prohens "ha fet tard" i que només ha destituït Porsell "quan la situació ja era insostenible".

A més, el portaveu ecosobiranista ha exigit que s'aturi el procés de la Llei de simplificació administrativa, a l'espera de poder analitzar quines aportacions hi havia fet el mateix Porsell i amb quina intenció. "Hem de tenir en compte que si avui sabem que Porsell no tenia el canvi d'ús del seu agroturisme il·legal és gràcies a la Comissió Balear de Medi Ambient que ell mateix, a través de la seva participació en la Comissió de Simplificació Administrativa, vol eliminar", ha conclòs.

El PSIB: "Hi ha explicacions que Prohens ha de donar"

Per la seva banda, el portaveu adjunt del PSIB a la Cambra, Marc Pons, ha considerat que la destitució arriba "tard i malament". El socialista s'ha demanat si la presidenta coneixia que l'agroturisme no complia la normativa. "Hi ha explicacions que Prohens ha de donar, això no pot quedar només en la destitució", ha considerat. "Ens preocupa, i molt, que el Govern empri mentides i falsedats a l'hora d'encobrir determinades posicions, i sobretot una mentida en seu parlamentària", ha subratllat.

stats