Política 29/09/2022

MÉS vol blindar el producte local en el sector turístic davant l'avís d'inconstitucionalitat de l'Estat

"Exigim a la Conselleria de Turisme que arribi fins on faci falta per defensar la Llei turística", afirma el diputat ecosobiranista Joan Mas 'Collet'

ARA Balears
1 min
Joan Mas Collet

PalmaLa setmana passada es coneixien els avisos d'inconstitucionalitat que l'Estat havia comunicat al Govern amb relació a certs aspectes de la Llei turística illenca, principalment davant l'obligatorietat d'establir una quota de producte local del 3% en els establiments turístics, amb bonificacions a partir d'un 10%. En aquest sentit, MÉS per Mallorca ha registrat en el Parlament una Proposició No de Llei (PNL) amb l'objectiu de blindar aquesta quota.

Els ecosobiranistes volen instar el Govern a promoure canvis legislatius perquè es possibilitin els percentatges obligatoris de compra de producte local en el sector hoteler. "Exigim a la Conselleria de Turisme que arribi fins on faci falta, fins al Tribunal Constitucional si escau, per tal defensar la Llei de turisme de les Balears", ha assenyalat el diputat Joan Mas Collet.

MÉS creu que la incorporació d'una quota obligatòria de producte local "és clau, perquè després de dècades de parlar del tema s’aconsegueix un acord entre el sector turístic i el primari i, a més, es fa llei, cosa que encara li dona més valor". "L’objectiu és que el percentatge de producte local vagi pujant en tant que el sector tingui capacitat per atendre la demanda", apunta el diputat.

Cal recordar que el passat 22 de setembre es va anunciar que l'Executiu balear i l'estatal van obrir negociacions per resoldre discrepàncies sobre la constitucionalitat d'alguns preceptes d'un total de tres normatives promulgades pel Parlament: la Llei turística, el decret llei per reduir la temporalitat en l'ocupació pública i el decret llei que regula el sector del taxi a Eivissa. En la normativa turística, es refereix només a l'article 2, que en general tracta les modificacions de Llei turística 8/2012 impulsada pel PP de José Ramón Bauzá.

stats