Política09/03/2019

Balboa assumeix el número 1 a la llista de MÉS pel Congrés amb "orgull" i "una mica d'ingenuïtat"

L'assemblea del partit ratifica el batle d'Alaró i Rosa Cursach com a principals candidats a les eleccions generals

Carles Tudurí

PalmaGuillem Balboa, coordinador de MÉS per Mallorca i número dos a la llista al Consell, ha estat elegit com a candidat de la formació al Congrés en les eleccions generals del pròxim 28 d'abril, nomenament que el batle d'Alaró ha assumit amb "orgull i determinació" i amb "una mica d'ingenuïtat". Rosa Cursach ha estat ratificada com a número 1 de la candidatura ecosobiranista al Senat.

"Som l'esperança davant la por, el futur davant el retrocés. Som l'esquerra transformadora i venim a defensar els interessos de tots els ciutadans de les Illes", ha assegurat Balboa després de les votacions dels assistents a l'assemblea duita a terme aquest dissabte al Casal Joan Alcover de Palma.

Cargando
No hay anuncios

El polític de MÉS ha recordat que representa "el projecte polític que ha fet possible retornar la Targeta Sanitària a totes les persones que resideixen a les Illes, una taxa turística per compensar l'impacte de les masses, obrir fosses per tancar ferides, la renda social i lleis pioneres com la de residus i la de canvi climàtic".

Balboa s'ha mostrat optimista pels resultats de les eleccions i ha indicat que no té cap dubte que hi ha possibilitats d'obtenir un escó nacionalista al Congrés per primera vegada. "El context és bo i propici i, a més, la nostra proposta també és necessària", ha comentat després de la votació.

Cargando
No hay anuncios

Per part seva, Rosa Cursach, directora de l'Institut Balear de la Dona, ha fet referència a la mobilització ciutadana amb motiu de la celebració del Dia internacional de la dona i ha dit que "com a partit, podrem aprendre moltes coses del moviment feminista actual. D'una banda, la capacitat d'arribar a consensos en tots els vessants, i de l'altra, la perseverança". La candidata ha recordat que "fa quatre anys només érem 400 omplint els carrers i avui en som 20.000".

A l'assemblea també hi han participat Miquel Ensenyat i Fina Santiago, tàndem al Parlament; Antoni Noguera i Neus Truyol, tàndem a l'Ajuntament de Palma, i Bel Busquets, candidata al Consell.