Política02/03/2020

MÉS reclama que Aena retiri el projecte d'ampliació de Son Sant Joan

Els ecosobiranistes tornen a demanar la cogestió de les infraestructures aeroportuàries i que Aena inverteixi en transport públic

Maria Llull

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha presentat aquest dilluns a la Delegació del govern espanyol les al·legacions del seu partit al projecte d'ampliació de l'aeroport de Palma, l'exposició pública del qual finalitza avui mateix. Els ecosobiranistes han reclamat a Aena que retiri el projecte d'ampliació i han tornat a demanar la cogestió de les infraestructures aeroportuàries per part de les institucions balears afectades, com ara el Govern, els consells i els ajuntaments.

MÉS ha presentat un total d'11 al·legacions, en què també es reclama un estudi de càrrega de les Illes Balears abans de dur-hi a terme "cap projecte de reorganització aeroportuària", pel fet de ser "un territori insular" amb "uns recursos i infraestructures limitats". Els ecosobiranistes també han reivindicat la modificació del document regulador de l'aeroport (DORA), així com del pla director, per tal "d'establir un decreixement del sostre de passatgers" i fer possible el compliment en matèria de canvi climàtic.

Cargando
No hay anuncios

Una altra al·legació és la que fa referència al transport públic. MÉS reclama a Aena una inversió que "faciliti un accés sostenible a l'aeroport per a treballadors i passatgers", especialment "amb el tramvia a Palma i altres transports col·lectius a la resta de l'illa".

"El nostre model de turisme passa pel decreixement", ha assenyalat Noguera a les portes de la Delegació del govern espanyol. Segons el coordinador de MÉS, aquest decreixement passa necessàriament pel "control de les portes de casa nostra", com els ports i els aeroports.