Política 04/04/2023

MÉS vol activar la policia autonòmica i impulsar-la durant la legislatura vinent

Les Balears, amb el conegut com a Cos de Guaita, se sumaria així a Catalunya i el País Basc com a comunitats amb un cos policial propi

ARA Balears
2 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia.

PalmaMÉS per Mallorca ha manifestat aquest dilluns la voluntat d'activar la policia autonòmica i impulsar-la durant la legislatura vinent. En una nota de premsa, el partit ha anunciat que, si governa després de les eleccions del pròxim 28 de maig, activarà el conegut com a Cos de Guaita.

En aquest sentit, el coordinador general de la formació política i candidat ecosobiranista a la presidència del Govern balear, Lluís Apesteguia, ha apuntat que "l'objectiu és protegir les persones i els béns, garantir el lliure exercici dels drets i llibertats i vetllar per la seguretat ciutadana a les Balears amb un cos de policia propi, arrelat i proper". "Cal un pas més per fer efectives totes les competències que recull l'Estatut i activar el Cos de Guaita", ha expressat.

MÉS també ha proposat reclamar les competències de la policia autonòmica, d'Institucions Penitenciàries i de Justícia que, a més, ha considerat, "haurien d'estar dotades d'una assignació pressupostària adequada" i, així mateix, impulsar una Escola Autonòmica d'Emergències, Policia i Bombers que formi els aspirants i professionals d'aquests àmbits i optimitzi els recursos dedicats a la formació del sector.

La formació ha recordat que a l'Estat ja hi ha dues comunitats autònomes que tenen cos de policia autonòmic diferenciat de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, que són Catalunya i el País Basc, que exerceixen competències exclusives en seguretat ciutadana, ordre públic, joc i espectacles públics.

Cal recordar, però, que hi ha dues comunitats més que no substitueixen els cossos de l'Estat sinó que els complementen, conformant un cos de policia addicional per a la comunitat, com són els casos de la Policia Foral de Navarra i del Cos General de la Policia Canària.

stats