Eleccions 28-M
Política04/04/2023

MÉS vol activar la policia autonòmica i impulsar-la durant la legislatura vinent

Les Balears, amb el conegut com a Cos de Guaita, se sumaria així a Catalunya i el País Basc com a comunitats amb un cos policial propi

ARA Balears

PalmaMÉS per Mallorca ha manifestat aquest dilluns la voluntat d'activar la policia autonòmica i impulsar-la durant la legislatura vinent. En una nota de premsa, el partit ha anunciat que, si governa després de les eleccions del pròxim 28 de maig, activarà el conegut com a Cos de Guaita.

En aquest sentit, el coordinador general de la formació política i candidat ecosobiranista a la presidència del Govern balear, Lluís Apesteguia, ha apuntat que "l'objectiu és protegir les persones i els béns, garantir el lliure exercici dels drets i llibertats i vetllar per la seguretat ciutadana a les Balears amb un cos de policia propi, arrelat i proper". "Cal un pas més per fer efectives totes les competències que recull l'Estatut i activar el Cos de Guaita", ha expressat.

Cargando
No hay anuncios

MÉS també ha proposat reclamar les competències de la policia autonòmica, d'Institucions Penitenciàries i de Justícia que, a més, ha considerat, "haurien d'estar dotades d'una assignació pressupostària adequada" i, així mateix, impulsar una Escola Autonòmica d'Emergències, Policia i Bombers que formi els aspirants i professionals d'aquests àmbits i optimitzi els recursos dedicats a la formació del sector.

La formació ha recordat que a l'Estat ja hi ha dues comunitats autònomes que tenen cos de policia autonòmic diferenciat de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, que són Catalunya i el País Basc, que exerceixen competències exclusives en seguretat ciutadana, ordre públic, joc i espectacles públics.

Cargando
No hay anuncios

Cal recordar, però, que hi ha dues comunitats més que no substitueixen els cossos de l'Estat sinó que els complementen, conformant un cos de policia addicional per a la comunitat, com són els casos de la Policia Foral de Navarra i del Cos General de la Policia Canària.