Política 31/01/2022

Es Mercadal i Fornells retiren la gespa natural de les rotondes per estalviar aigua

El pressupost total és de 25.000 euros i tindrà una ajuda del Consell de Menorca

Iván Martín
1 min
Una de les rotondes afectades per la iniciativa que promou el Consell i l'ajuntament.

MAÓL'Ajuntament del Mercadal ha decidit eliminar la gespa natural de vàries rotondes del municipi i Fornells amb l'objectiu d'estalviar aigua. Ho ha anunciat aquest dilluns el Consistori en una mesura que consistirà a plantar flora autòctona amb reg gota a gota i adequar les rotondes amb materials que necessitin un mínim de manteniment, com graves i altres elements vegetals. També s'eliminaran algunes plantes invasores, segons l'acord establert amb l'àrea de Medi Ambient del Consell de Menorca.

Amb aquesta acció s'estalviarà aigua i al mateix temps s'eliminarà feina de manteniment. Tota aquesta actuació es fa amb l'ajut d'una subvenció del Consell a través del programa BGreen Menorca 2021. El pressupost d'execució més IVA és de 25.030,64 euros. el Consell aporta 17.360 euros i la resta ho paga l'Ajuntament del Mercadal amb fons propis.

L'actuació se centrarà en cinc rotondes i una jardinera a la ronda de les Costes, a la ronda de l'Estància i al carrer de la Verge del Carme de Fornells. El començament de les obres serà a principi de febrer i tindran una durada aproximada d'1,5 a 2 mesos.

Tot i que el reg no es fa a hores de sol, progressivament s'anirà canviant el reg superficial per un sistema gota a gota i la gespa natural per gespa artificial i altres elements adaptats al clima de Menorca i que són més sostenibles. Les plantes autòctones necessiten menys aigua, són més resistents i necessiten poc manteniment.

stats