Política 18/09/2019

Menorca participa en la cimera mundial de la joventut sobre el clima de l'ONU

L’esdeveniment consisteix en una trobada internacional de joves, prèvia a la Cimera sobre Acció Climàtica de l’ONU

Iván Martín
2 min
Àlex Cortada ha rebut la felicitació de la consellera de Medi Ambient Maite Salord.

MaóMenorca serà una de les tres reserves de la biosfera espanyoles que tindrà representació a l’UN Youth Climate Summit, la cimera mundial de la joventut sobre el clima de les Nacions Unides. La cita tindrà lloc dissabte a Nova York. El biòleg Àlex Cortada ha estat seleccionat per la Unesco per formar part del grup de 500 joves que hi participarà. El representant menorquí integrarà amb dos joves espanyols més la delegació de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera.

L’esdeveniment consisteix en una trobada internacional de joves, prèvia a la Cimera sobre Acció Climàtica de l’ONU, en la qual es discutirà i treballarà les problemàtiques a escala global relacionades amb el canvi climàtic. La idea és que els joves tinguin incidència en les discussions de la cimera mundial de dirigents, que es farà dos dies més tard. La Unesco cobrirà les despeses dels tres joves seleccionats.

La consellera insular de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Maite Salord, ha destacat la importància de la cimera: “És una oportunitat per exposar i compartir les línies per les quals està apostant Menorca i la seva societat amb vista al futur més pròxim, és a dir, la voluntat de canvi de model energètic, l'augment constant de l’autoconsum i la implicació en la reducció de residus, empremta ecològica i de carboni en general”.

La cimera reunirà governs, sector privat, societat civil, autoritats locals i altres organitzacions internacionals per desenvolupar solucions en sis àrees: la transició global cap a energies renovables, infraestructures i ciutats sostenibles, l’agricultura i ordenació sostenible d’oceans i boscos, la resiliència i adaptació als impactes climàtics i la convergència de finançament públic i privat amb una economia d’emissions netes.

stats