Política10/02/2022

Menorca demanarà al Govern decidir en temes relacionats amb la gestió de l'aigua

La proposta del conseller de Medi Ambient s'aprovarà en el pròxim ple

Iván Martín

MAÓEl Consell de Menorca instarà el Govern balear a participar activament en la presa de decisions sobre la gestió de l'aigua. Així ho ha anunciat aquest dijous la màxima institució menorquina, que, a través del conseller de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Josep Juaneda, presentarà en el pròxim ple una proposta d'acord amb aquest objectiu.

La proposta també demana a l'executiu autonòmic establir un repartiment proporcional i equitatiu en funció de la recaptació d'impostos de cada illa. A més, el document sol·licita al Parlament modificar, actualitzar i modernitzar la normativa relativa al cànon de sanejament de les Balears.

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, el Consell demana continuar garantint el caràcter finalista d'aquest impost destinat a finançar exclusivament actuacions vinculades al cicle de l'aigua. Un altre dels punts de la proposta reclama l'elaboració d'estudis econòmics per garantir la recuperació dels costos i aplicar el principi que qui contamina paga. Per últim, s'insta el Govern a assegurar la publicitat i transparència necessària perquè la ciutadania pugui conèixer amb detall les xifres de recaptació i a les actuacions a les quals es destinen.