Política 10/02/2022

Menorca demanarà al Govern decidir en temes relacionats amb la gestió de l'aigua

La proposta del conseller de Medi Ambient s'aprovarà en el pròxim ple

Iván Martín
1 min
Imatge d'arxiu d'una depuradora.

MAÓEl Consell de Menorca instarà el Govern balear a participar activament en la presa de decisions sobre la gestió de l'aigua. Així ho ha anunciat aquest dijous la màxima institució menorquina, que, a través del conseller de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Josep Juaneda, presentarà en el pròxim ple una proposta d'acord amb aquest objectiu.

La proposta també demana a l'executiu autonòmic establir un repartiment proporcional i equitatiu en funció de la recaptació d'impostos de cada illa. A més, el document sol·licita al Parlament modificar, actualitzar i modernitzar la normativa relativa al cànon de sanejament de les Balears.

D'altra banda, el Consell demana continuar garantint el caràcter finalista d'aquest impost destinat a finançar exclusivament actuacions vinculades al cicle de l'aigua. Un altre dels punts de la proposta reclama l'elaboració d'estudis econòmics per garantir la recuperació dels costos i aplicar el principi que qui contamina paga. Per últim, s'insta el Govern a assegurar la publicitat i transparència necessària perquè la ciutadania pugui conèixer amb detall les xifres de recaptació i a les actuacions a les quals es destinen.

stats