Política 08/06/2020

Menorca es convertirà l'octubre en l'epicentre de l'ecoturisme a l'estat espanyol

El Consell creu que promoure l'illa en aquest sector és bàsic per al futur

Ivan Martin
1 min
L'ecoturisme és una de les estratègies promocionals de Menorca de cara els pròxims anys.

MaóL'illa del Llatzeret del port de Maó acollirà del 20 al 22 d'octubre la cinquena edició del Congrés d'Ecoturisme de l'estat espanyol. L'esdeveniment servirà per informar de les tendències i les perspectives del sector en l'àmbit estatal i internacional. Durant els tres dies s'estudiaran mesures de suport i desenvolupament de l'ecoturisme a les petites i mitjanes empreses, així com els autònoms. També es donaran a conèixer plans, programes i accions per impulsar-lo.

El títol escollit per a la cinquena edició és 'Connectats amb la naturalesa' i es duran a terme jornades tècniques formades per ponències, taules de debat i intercanvi d'experiències. La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha destacat la importància del Congrés per diversificar l'oferta: "Tenim una nova oportunitat per promoure un turisme que encaixi amb la Reserva de la Biosfera, que contribueixi a la lluita contra el canvi climàtic i fomenti els valors naturals".

D'altra banda, la consellera de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Maite Salord, considera que l'organització de l'esdeveniment és un repte. "Són moments d'incertesa, però ho acceptam amb il·lusió i responsabilitat, convençuts que l'ecoturisme és el futur del sector. L'illa del Llatzeret estarà a punt per rebre aquest congrés de primer nivell i traslladar a tots els assistents una imatge de Menorca única", ha assenyalat.

El Congrés és una iniciativa impulsada per l'Associació d'Ecoturisme de l'estat espanyol, que des de fa deu anys fomenta aquesta tipologia turística. La Secretaria d'Estat i l'Organisme Autònom de Parcs Naturals estalonen el projecte.

stats