Memòria històrica
Política26/04/2021

El PP, en contra d'ensenyar memòria històrica a les aules com vol el Govern

Els populars creuen que no és necessari aprofundir en "ferides" que "cal tancar"

PalmaEl PP balear ha rebutjat aquest dilluns que els alumnes estudiïn memòria històrica, una mesura en la qual treballa el Govern. "No ho consideram oportú. Els currículums ja inclouen la història d'Espanya i les seves etapes, sense haver d'aprofundir en capítols i ferides que cal tancar", segons ha explicat la portaveu d'Educació del partit al Parlament, Núria Riera, a l'ARA Balears. Els populars consideren que la proposta de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica és una "cortina de fum" per ocultar altres problemes educatius, com ara l'abandonament escolar, el nivell acadèmic dels alumnes, la manca d'ordinadors i l'existència de barracons.

La resta de partits de l'oposició, en canvi, han valorat positivament la mesura del Govern, que va avançar aquest diari dissabte. La portaveu parlamentària de Ciutadans, Patricia Guasp, ha recordat en una roda de premsa al Parlament que varen donar suport a la Llei de memòria democràtica, i ha dit que està d'acord amb reforçar aquests estudis a les escoles "sense adoctrinar". La diputada d'El Pi, Lina Pons, també ha comentat que veuen bé la mesura, mentre que fonts de Vox han explicat que encara valoren la proposta.

Cargando
No hay anuncios

Per part dels partits del Pacte, el diputat de MÉS per Mallorca ha afirmat que reforçar l'ensenyament de memòria històrica serà una bona eina per "rompre la corretja de transmissió" del feixisme, perquè en opinió seva a l'Estat "no s'ha trencat". Malgrat que a Alemanya hi ha moviments nazis sí que s'han trencat aquests valors, això no ha passat a Espanya, segons el sobiranista. La diputada del PSIB, Silvia Cano, ha recordat que paral·lelament a la feina que fa la Conselleria, els tres socis de govern varen registrar diumenge al Parlament una moció per reclamar que s'impulsi la Llei de memòria històrica.

Cargando
No hay anuncios

La Conselleria prepara el Pla autonòmic de memòria i reconeixement democràtics, que ha de desenvolupar la Llei de memòria democràtica i que preveu introduir la memòria històrica en el currículum acadèmic dels ensenyaments no universitaris. “S’han de plantejar la memòria i les lluites de la nostra democràcia a les aules, de manera planificada, estructurada i ben treballada”, segons ha explicat el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado.