Política 13/04/2023

La meitat dels joves d'entre 18 i 35 anys no aniran a votar, segons l'enquesta de MÉS

Els ecosoberanistes i el PSIB són les opcions més triades entre els que sí que acudiran a les urnes en aquesta franja d'edat

1 min
Joves al campus de la UIB

PalmaLa meitat dels joves de Mallorca, d'entre 18 i 35 anys, no aniran a votar dia 28 de maig, segons es desprèn de l'enquesta electoral que MÉS per Mallorca ha encarregat a una empresa catalana especialitzada en demoscòpia. A l'estudi, a què ha tingut accés l'ARA Balears, hi han participat més de 800 persones residents a l'illa.

Segons l'enquesta, els resultats de la qual mostren un empat tècnic al Parlament entre el bloc de la dreta i el bloc progressista amb els escons d'El Pi, les opcions més votades en l'esmentada franja d'edat serien el PSOE i MÉS per Mallorca. Els ultraconservadors de Vox serien la força més triada en tercer lloc.

Demanats per quina opció es decantarien si anassin a votar els joves que manifesten que no ho faran, de manera majoritària responen que votarien MÉS per Mallorca. Per aquest motiu, els responsables de la campanya dels ecosobiranistes pensen que la mobilització del joves es clau, quan falta un mes i mig per la cita. Alhora, presumeixen perquè consideren que Vox no és l'opció majoritària entre els joves d'entre 18 i 35 anys del conjunt de Mallorca, encara que reconeixen que a la ciutat de Palma té més força que a l'àmbit insular.

stats