Política 25/09/2021

Maroto anuncia que demanarà al Senat que s'introdueixi el REB als pressupostos generals de l'estat

El portaveu del PP al Senat va assenyalar que "el PSOE segur que no hi votarà a favor"

ARA Balears
2 min
D'esquerra a dreta: el conseller mallorquí Llorenç Galmés; la presidenta del PP balear, Margalida Prohens, i el portaveu del PP al Senat, Javier Maroto.

PalmaEl portaveu del Partit Popular al Senat, Javier Maroto, va anunciar divendres en una visita a Palma que la primera iniciativa legislativa dels populars a la Cambra Alta en aquest període de sessions serà la part fiscal del Règim Especial de les Balears (REB), segons ha informat Europa Press. A més, Maroto ha explicat que "dimarts en el ple de la Cambra Alta, es farà votar el PSOE perquè introdueixi en els Pressupostos Generals de l'Estat del 2022 les inversions reals" previstes en l'acord signat aquest dijous entre el Govern d'Armengol i el govern de Sánchez.

"El PSOE segur que no hi vota a favor", va advertir Maroto, qui va assegurar que, rere aquesta posició, hi haurà "una nova traïció, a escala financera, dels socialistes a les Balears, com passa des del 2015". El portaveu del PP va argumentar que Montero "ja va mentir" quan va assegurar que no es podia davallar l'IVA de les mascaretes ni el de l'electricitat. "I com que amb Montero on n'hi ha dos n'hi ha tres, haurà fet el mateix amb l'acord per destinar 110 milions d'euros anuals a compensar el dèficit d'inversions a l'Arxipèlag".

El portaveu al Senat va visitar dijous l'envelat informatiu instal·lat a la plaça de Madrid de Palma en protesta per la pujada del preu de la tarifa del llum. Amb el lema "Sánchez, apaga i ves-te'n ja", els populars van informar els ciutadans de Palma sobre la seva proposta per reduir els costos de l'electricitat.

"Davant la recuperació que ven la reina de les elits –amb referència a la presidenta Francina Armengol–, la realitat és que més de 4.000 empreses a les Balears han hagut de tancar perquè no podien fer front al pagament del llum", va lamentar la presidenta del PP balear, Margalida Prohens. En aquesta línia, Prohens va assegurar que el seu partit proposa mesures per "reduir fins a un 20% la despesa".

stats