Política05/08/2021

Maria Ramon es presenta a les primàries de MÉS amb la proposta d'un lideratge "feminista, conscient, col·laboratiu i transformador"

La batlessa d'Esporles és l'única que ha fet pública la seva candidatura a encapçalar la llista al Parlament en 2023

PalmaLa batlessa d'Esporles, Maria Ramon, ha presentat aquest dijous la seva candidatura a encapçalar la llista de MÉS per Mallorca a les eleccions al Parlament de 2023, amb un lideratge "feminista, conscient, col·laboratiu i transformador", segons ha manifestat davant dels mitjans de comunicació a Can Alcover. Ramon ha posat en valor la seva experiència com a mestra i batlessa i ha assenyalat que lluitarà "incansablement" per tres objectius: el benestar de tothom i la transformació econòmica; la sobirania de les Balears; i el medi ambient.

En la seva carta de presentació, Ramon ha indicat tres accions fonamentals per tirar endavant el seu projecte. En primer lloc, "fer política" com a eina per "canviar la vida de la gent". A més, ha destacat el valor de "fer les coses de manera diferent" i ha destacat algunes de les fites de "quatre pactes de progrés", com la renda social garantida, l'impost de turisme sostenible o la protecció del territori. "No hem arribat on volíem i hem de fer més", ha continuat en referència al "monocultiu turístic", la "manca de finançament" o els problemes "d'accés a l'habitatge". A més, la candidata ha remarcat la importància de "treballar en equip" i del consens. "Cal més diàleg i menys crispació", ha afirmat.

Cargando
No hay anuncios

"Aportaré experiència", ha afegit, a més de mostrar-se "orgullosa" de la feina que ha fet a Esporles. Ramon també ha destacat la seva capacitat d'"escoltar, fer costat i remar" i la seva "pasió per fer feina i per la gent", així com l'"energia i el compromís". "Som transparent i xerr clar, i faré molta feina per cercar el màxim de suports, i crear equip i xarxa", ha comentat. La batlessa d'Esporles també ha considerat que, per als temps que venen, "cal tenir una estratègia a llarg termini", però que s'ha d'avançar amb "canvis graduals".

Cargando
No hay anuncios

Segons ha explicat, la direcció de MÉS per Mallorca "ha lloat" la passa endavant que ha donat. Quant a la possible candidatura del batle de Deià, Lluís Apesteguia, un altre dels noms que sonen per a les primàries del 24 d'octubre, Ramon s'ha limitat a confirmar que "s'ho està pensant", encara de moment només ella ha manifestat públicament la intenció de liderar la llista ecosobiranista al Parlament.