Política 05/11/2019

Mallorca rebrà 5 dels 8 milions del govern espanyol per a la inversió turística

Els tres milions restants es repartiran entre Eivissa i Menorca

Ara Balears
1 min
L'aerolínia de Thomas Cook ja ha deixat d'operar

PalmaMallorca rebrà 5 dels 8 milions d'euros destinats pel govern espanyol a les Balears per realitzar inversions turístiques que compensin les conseqüències de la fallida del touroperador britànic Thomas Cook. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dimarts a la fira turística de Londres, World Travel Market, que dels 3 milions restants, 1,6 milions seran per a projectes a Eivissa i 1,4 per a Menorca.

Armengol ha avançat aquest repartiment en una compareixença conjunta amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, qui ha indicat que "els pròxims dies" se signarà el conveni en què s'inclouran les inversions en zones turístiques emmarcades en el paquet de mesures adoptades pel Govern després de la crisi de Thomas Cook.

La presidenta balear ha explicat que la inversió més important de les projectades a Mallorca s'executarà a la comarca del Llevant, i el conveni preveu també actuacions a Santa Margalida, Alcúdia, Manacor, Palma i Calvià. A Eivissa s'executaran millores a la zona turística en què conflueixen els municipis de Vila i Sant Josep, mentre que les previstes a Menorca se centraran en urbanitzacions.

En declaracions difoses pel Govern, Armengol ha destacat l'"actuació coordinada" del seu gabinet amb l'executiu espanyol per pal·liar els efectes de la fallida de Thomas Cook i ha apuntat que els projectes que finançarà el conveni han estat presentats per associacions hoteleres i ajuntaments d'acord amb els consells insulars.

La ministra Maroto ha indicat, d'altra banda, que la línia de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) aprovada dijous passat per les empreses afectades per la caiguda del touroperador britànic estarà disponible a les Balears per a tot el sector turístic.

stats