Consell de Formentera
Política 02/12/2023

Llorenç Córdoba dona per tancada la polèmica: "En cap moment no m'he plantejat retirar el suport a Marga Prohens"

El Consell Insular ha explicat que Córdoba va ser a Palma per reclamar la solució del problema de l'actual delimitació de costes

ARA Balears
2 min
El president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba

PalmaLlorenç Córdoba dona per resolta la crisi i dona per fet el compliment del pacte d'investidura per part del Govern. El president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, ha donat aquest dissabte per resolta la crisi d'aquests darrers dies i ha donat per fet el compliment del pacte d'investidura per part del Govern.

En un comunicat, el Consell Insular ha explicat que Córdoba va ser a Palma per reclamar la solució del problema de l'actual delimitació de costes. Aquest dissabte ha assegurat que manté el suport parlamentari al Govern i ha garantit que complirà la seva paraula plasmada en l'acord d'investidura subscrit amb el PP, cosa que en cap moment no s'ha qüestionat.

"Crec que s'ha dramatitzat en excés i s'han tret de context les meves paraules, ja que en cap moment no s'ha plantejat retirar el suport a la presidenta del Govern, Marga Prohens, sinó que s'ha vinculat el caràcter d''incondicional' a una sèrie de mesures necessàries per a Formentera", ha afirmat Córdoba.

"Som una persona lleial, però no puc deixar de costat les meves responsabilitats com a president del Consell de Formentera. La meva tasca és ser reivindicatiu i aconseguir pal·liar els efectes de la triple insularitat que sofreix la nostra illa i la històrica falta d'infraestructures i serveis que patim", ha continuat. El president del Consell de Formentera ha assegurat que volia traslladar les seves reivindicacions directament a la presidenta del Govern, Marga Prohens, en una reunió acordada, però no es va dur a terme.

Així, Córdoba es va veure obligat a emetre un comunicat per posar de manifest que Formentera no pot ser relegada i ha de tenir línia directa amb l'Executiu. "Estam dient que és imperatiu solucionar uns problemes enquistats des de ja fa molts anys", ha reiterat, i ha recordat que aquests problemes són solucionar el cost de la triple insularitat que sofreixen els habitants de Formentera, creant la taula de negociació acordada entre el Govern i el Consell. Com a línia vermella, compresa i acceptada pel Govern, s'inclou solucionar "d'una vegada" el problema de la delimitació de costes que sofreixen els afectats de Formentera.

"Moltes altres millores venen condicionades, com bé vaig expressar en el meu discurs d'investidura al Parlament, amb una mesura totalment necessària i obligatòria de la creació d'habitatge públic per fer efectius els compromisos en els àmbits de sanitat, educació i seguretat. Sense aquest compromís de millora és totalment inviable pensar a millorar els problemes principals de Formentera", ha dit.

"Com els habitants de Formentera i els polítics poden observar, parl de problemes que l'illa pateix des de fa dècades. I el que aquest diputat del Parlament no permetrà són les promeses buides fetes pels darrers governs. És el moment de fer efectius els compromisos sense esperar el darrer any de legislatura", ha manifestat també.

stats