Política 15/02/2022

Lina Pons (El Pi): "S'han de fer les coses bé amb la licitació en bloc dels centres de salut"

La diputada regionalista ha criticat a la presidenta del Govern la paralització de la contractació de nou centres

Miquel Crespí
1 min
La diputada d'El Pi Lina Pons.

PalmaLa licitació conjunta de nou centres de salut nous a Mallorca continua creant crítiques cap al Govern. Un recurs presentat per la Federació de Petites i Mitjanes Empreses (PIMEM) va paralitzar la licitació, argumentant que fer-ho en un sol bloc no afavoria les empreses mallorquines, sinó que incitava que hi entrassin empreses peninsulars. A aquesta qüestió s'hi ha tornat a referir aquest dimarts la diputada d'El Pi Lina Pons en una pregunta dirigida a la presidenta del Govern, Francina Armengol. "S'han de fer les coses bé amb aquesta licitació", ha avisat.

"Sempre ho feim individualment, però ateses les necessitats dels municipis, i per atendre millor els usuaris dels centres de salut, hem optat per aquest tipus de concurs", ha contestat Armengol. Així, la presidenta ha apel·lat a les necessitats sanitàries per licitar-ho en bloc, un argument que no ha convençut El Pi, un partit que dimecres passat va reclamar, juntament amb Ciutadans, que es fes marxa enrere i es licitàs individualment. "El mes d'octubre li diguérem que era un error fer-ho en bloc, no estam d'acord que així es faci més via", ha afirmat Pons.

Per la seva banda, Armengol ha demanat a PIMEM que retiri el recurs que ha paralitzat la tramitació de la contractació, i s'ha defensat dient que presentar-ho en conjunt "no treu" cap empresa de Mallorca. "La licitació continua en marxa, es poden presentar fins al 28 de febrer. (...) Treballarem perquè es faci al més ràpid possible", ha finalitzat la presidenta.

stats