Parlament
Política 29/01/2024

Le Senne: "El grup parlamentari Vox queda segrestat"

El president del Parlament assegura que l'han expulsat per "seguir directrius de la direcció nacional"

3 min
Gabriel Le Senne ha fet declaracions després de la seva expulsió del grup parlamentari Vox.

PalmaEl president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha carregat contra el grup parlamentari Vox per la seva expulsió, que implica que hagi de deixar el seu càrrec. "M'expulsen per seguir directrius de la direcció nacional", ha assegurat aquest dilluns, hores després que els cinc diputats díscols del partit d'extrema dreta hagin registrat la decisió de fer-lo fora del grup juntament amb la cap de Vox a les Balears, Patricia de las Heras. A més, Le Senne ha considerat que el grup parlamentari Vox, on hi ha els cinc diputats díscols amb Madrid que seran expulsats del partit, "queda segrestat". "Continuaran en el grup parlamentari Vox, però ja no representaran Vox perquè estan fora del partit. Els que representarem Vox serem Patricia de las Heras i jo, que serem els únics afiliats al partit i serem diputats no adscrits", ha subratllat.

Le Senne ha criticat que els cinc diputats que l'han fet fora del grup parlamentari juntament amb De las Heras "s'han valgut de la situació de força que els dona la majoria". "Per això dic que han segrestat el grup. Es dona la situació que el grup parlamentari Vox queda en mans de gent que deixa de pertànyer al partit", ha reiterat, i ha assenyalat que la seva assistència a l'assemblea general estatal de Vox segurament no ha agradat al grup. Segons el president de la Cambra, aquesta situació "ve de fa molts mesos". "Aquest moviment em sembla completament irracional, però jo estic tranquil per haver seguit les directrius de la direcció estatal. La gent ha votat Vox, no a ells ni a mi", ha afegit.

"He entrat en un partit, en un projecte polític, que és Vox, i me n'expulsen, he de dir amb tristesa, per seguir les directrius de la direcció nacional", ha lamentat en declaracions als mitjans de comunicació, segons ha informat. Le Senne ha assegurat que ha intentat "calmar els ànims i conciliar, però ha estat impossible". Respecte de l'expulsió, ha insistit que l'encaixa "amb tristesa, però amb la satisfacció del deure complert". "Tenc la consciència tranquil·la, he fet bé la meva feina i tot el possible", ha dit. "Vostès han vist el que he intentat fer a l'hemicicle. He estat conciliador i he mantingut bastant bé la neutralitat", ha reivindicat, i ha subratllat que té "bones relacions amb tots els grups parlamentaris, sense excepció". "També he intentat això en la meva activitat en el partit, però es veu que no ha estat suficient", ha continuat Le Senne.

Le Senne també ha remarcat el fet que De las Heras i ell han rebut el suport de la direcció estatal del partit i ha reconegut que no entén l'actuació dels seus excompanys de grup. "No varen votar el sostre de despesa a l'octubre perquè volien ser més durs amb el tema de la llengua, o això varen dir llavors. Jo he de confessar que, malgrat que he fet tots els esforços possibles per entendre'ls, no ho he aconseguit. No entenc per què continuen així", ha lamentat, encara que també ha dit que no parlarà malament d'ells. D'altra banda, Le Senne ha confirmat que continuarà com a diputat i que deixarà de presidir el Parlament dimecres, quan la Mesa tramiti la seva expulsió.

Xisco Cardona qualifica la situació de "surrealista"

L'exdiputat de Vox i ara no adscrit, Xisco Cardona, ha lamentat el moviment "surrealista" del grup parlamentari de Vox. Cardona va abandonar la formació perquè no estava d'acord amb la decisió de l'executiva estatal del partit de no sancionar els rebels. El menorquí ha considerat que l'expulsió de Le Senne i De las Heras és "la conseqüència de negar una crisi evident a l'octubre", quan la majoria dels diputats balears varen desobeir les directrius de Madrid i varen endurir les condicions per facilitar la tramitació del sostre de despesa del Govern. En aquell moment, ha recordat Cardona, el secretari general del partit, Ignacio Garriga, "va dir que a Vox Balears no hi havia cap crisi, que no passava res absolutament": "Era evident que havia de succeir quelcom així".

stats