VOTACIÓ
Política 13/04/2018

L’Assemblea Sobiranista renova la cúpula

L’entitat va elegir ahir el nou secretariat i l’actual president, Tòfol Soler, deixarà el càrrec

Jaume Ribas
2 min
Una seixantena de socis acudiren a l’assemblea, ja que era possible delegar el vot.

PalmaL’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM), una entitat germana de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), va fer dur a terme ahir al vespre a Can Alcover la seva reunió anual ordinària i una altra assemblea extraordinària per elegir el nou secretariat, el màxim òrgan executiu de l’entitat.

El que fins ara havia estat president de l’ASM, Tòfol Soler, va haver de deixar el seu càrrec a perquè ja ha esgotat els tres anys que el reglament intern estableix com a temps màxim que una persona pot ser president o formar part del secretariat.

El final del mandat de Soler obliga també a la renovació completa del secretariat, el màxim òrgan de l’ASM. En total, més de 80 socis -un 37% del cens- varen elegir els tretze noms del secretariat, del total de 20 candidats. De més a menys votats, els 13 membres escollits ahir foren: Damià Andreu Verger Vidal, Margalida Miquel Perelló, Joana M. March Manresa, Fanny Marí Torres, Jaume Sastre Font, Serafí Lliteres Maçanet, Júlia Irene Almagro Terrasa, Maria Crespí i Gayá, Manel V. Domènech Bestard, Pere Joan Ripoll Pons, Joan Planas Ferragut, Bernat Prats Carbonell, Blai Sion Molina i Cortès. Aquests.

Els 13 nous membres del secretariat escollits ahir hauran d’escollir ara, en un període màxim de deu dies, qui d’ells ocuparà els càrrecs de president, vicepresident, tresorer i secretari. Tot i que Damià Andreu Verger és el membre més votat, no tindria per què ocupar la presidència. De fet, algunes fonts assenyalen que el nou secretariat podria elegir per a aquest càrrec Margalida Miquel, que va ser batlessa de Llubí per Unió Mallorquina, gerent de l’empresa pública Abaqua i després va passar a formar part d’Esquerra Republicana (ERC). De fet, Miquel va ser present a la llista que els republicans varen presentar a les passades eleccions europees.

El president sortint, Tòfol Soler, es va comprometre en un missatge públic a “ajudar allà on faci falta” el nou secretariat i a no “renunciar mai de fer feina per l’ASM”. “L’Assemblea és l’alè que em dona vida”, va escriure. Soler, que va ser president de les Illes Balears durant l’estiu del 1995 en substitució de Gabriel Cañellas i va ser destituït, al cap de poc temps, per José María Aznar.

Després de deixar el partit, Soler va tenir un paper actiu en la mobilització social contra el govern de Bauzá i va assumir fa tres anys la presidència de l’ASM, després que aquesta entitat tingués, durant els primers mesos, una gestora.

stats