Política 10/03/2022

L'IMAS destina 2,7 milions d'euros a fomentar la inserció social de famílies

En funció del nombre d'integrants, cada una podrà rebre entre 135 i 607 euros

ARA Balears
1 min
Dues dones sense llar a Palma en una imatge d'arxiu.

PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) destinarà 2,7 milions d'euros durant els pròxims dos anys a fomentar la inserció social d'unes 1.000 famílies, segons ha aprovat aquest dijous el Consell de Mallorca.

La quantitat a percebre per família oscil·larà entre els 135 i els 607 euros i dependrà del nombre d'integrants del grup de convivència i dels ingressos que declarin, tot i que només podrà rebre l'ajuda econòmica un dels membres. Per poder rebre aquestes ajudes és indispensable que les persones beneficiàries formin part activa d'un itinerari d'inclusió sociolaboral dissenyat per professionals de l'àrea d'Inclusió Social del Consell.

La concessió de l'ajuda té una durada d'un any i no cerca cobrir les necessitats bàsiques, sinó que funciona com un incentiu extra per poder assumir les despeses o la manca d'ingressos vinculada al mateix temps que les persones beneficiàries es dediquen als plans acordats.

La consellera de Drets Socials de l'IMAS, Sofia Alonso, ha assegurat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és "garantir una millor atenció a les persones en situació de vulnerabilitat i en risc d'exclusió social".

stats