Polèmica
Política 16/04/2024

L'exnúmero dos d'Habitatge gestionarà els expedients pendents de l'Oficina Anticorrupció

El PSIB carrega contra el nomenament de Catalina Ferrer

ARA Balears
1 min
La consellera de Presidència, Antònia Estarellas, aquest matí al Parlament

PalmaL'exnúmero dos de la Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat, Catalina Ferrer, és la persona que revisarà els expedients de l'Oficina Anticorrupció que quedin pendents, un nomenament contra el qual ha carregat el PSIB. Els socialistes han assenyalat que Ferrer és "l'exsecretària general que va permetre les incompatibilitats de la consellera Vidal quan ja estava al capdavant de la Conselleria d'Habitatge". "Amb Catalina Ferrer com a màxima responsable de la gestió de la Conselleria d'Habitatge, la consellera Vidal va continuar com a administradora d'empreses relacionades amb el sector immobiliari, en una clara situació d'incompatibilitat", ha manifestat el PSIB en un comunicat.

"Ara, Ferrer controlarà les incompatibilitats de tot el Govern i, a més, serà la garant de custodiar i gestionar els expedients que han quedat vius de l'Oficina Anticorrupció, que el PP es va preocupar de tancar ràpidament amb el suport de Vox. Aquesta pressa és per intentar tapar el cas Campos, que continuarà essent investigat, ja que la Fiscalia Anticorrupció n'ha asumit la responsabilitat", han recordat els socialistes.

Per la seva part, la presidenta del Govern, Marga Prohens, ha exigit al portaveu del PSIB, Iago Negueruela, "respecte pels funcionaris de carrera de la Comunitat", en referència amb els retrets del PSIB. D'altra banda, la consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Estarellas, ha remarcat que el lloc de treball de Ferrer és transitori i que no aprofundirà en els expedients de l'Oficina. "El que està tancat no ho volem ni veure i va a la Mesa del Parlament. I el que està a la Fiscalia, tampoc", ha argumentat.

stats