Judicialització

L'Audiència de Madrid ordena la cerca i captura de Dani Gallardo

El jove gadità condemnat per les protestes contra la sentència del Procés a Madrid no va entrar voluntàriament a la presó la setmana passada

2 min
Una manifestant amb un cartell reclamant la llibertat de Gallardo

MadridL'Audiència de Madrid ha mogut fitxa després que Dani Gallardo desobeís l'ordre judicial que la setmana passada li va requerir que ingressés voluntàriament a la presó. La secció 23 ha acordat aquest dimecres posar-lo en cerca i captura. El noi gadità de 25 anys, condemnat per les protestes contra la sentència del Procés a la capital de l'Estat, tenia com a límit dijous passat per ingressar en un centre penitenciari per complir la condemna de quatre anys per desordres públics, atemptat contra agents de l'autoritat i delicte lleu de lesions per pegar amb un pal a un policia. Segons va confirmar a l'ARA el Col·lectiu de Defensa de Represaliades a finals de la setmana passada, Gallardo va descartar lliurar-se voluntàriament.

Fonts de l'Audiència de Madrid expliquen que la secció 23 ha pres la decisió de demanar a les forces de seguretat que el busquin per detenir-lo i forçar-lo a entrar a la presó un cop constatat que havia desobeït l'ordre judicial i després de mirar de localitzar-lo sense èxit al domicili consignat. Les mateixes fonts remarquen que l'Audiència de Madrid ha fet tres intents d'executar la sentència: li va requerir entrar a la presó el 25 de juliol del 2023, el 30 de gener del 2024 i, finalment, la setmana passada, quan el 26 de febrer li va donar tres dies per fer-ho.

Gallardo va ser detingut l'octubre del 2019 i condemnat el desembre del 2020 a quatre anys i sis mesos de presó per l'Audiència de Madrid. Va passar més d'un any en presó provisional. El juny del 2023 el Tribunal Suprem li va rebaixar la condemna sis mesos, fins a quatre anys, i el va convertir així en el primer condemnat en ferm de les protestes postsentència.

El Col·lectiu de Defensa de Represaliades ja ha reaccionat a la xarxa social X fent una crida a la solidaritat amb Gallardo.

Aquest militant anarquista fa dos anys que es va traslladar a viure a Catalunya i se l'ha vist en alguns talls de Meridiana Resisteix. Després del judici, que va tenir lloc el novembre del 2020, va quedar en llibertat provisional. Els tretze mesos que va passar en presó preventiva el van convertir en l'activista del Procés que més temps ha patit aquesta mesura cautelar. La decisió de l'Audiència de Madrid arriba en plena negociació de la llei d'amnistia, que hauria de servir per evitar que Gallardo hagi de complir condemna. De fet, la defensa de l'activista va mirar d'evitar l'ingrés a presó amb un recurs que utilitzava la tramitació d'aquesta norma al Congrés com a argument, però no va prosperar.

stats