Eleccions 28-M
Política 25/05/2023

María Jesús Montero, a la caça del vot dels andalusos que han fet de les Balears "una societat diversa"

La ministra d’Hisenda i Armengol recorden a la barriada obrera de 'la pantera rosa' les ajudes que arribaren de Madrid en temps de pandèmia

3 min
La ministra d’Hisenda i Armengol en el míting d'aquest dimecres

PalmaEl recordatori dels més de 800 milions d’euros procedents de Madrid que arribaren a les Balears en temps de pandèmia i les polítiques socials de Sánchez han estat el principal reclam que ha exhibit la ministra d’Hisenda per atreure el vot dels balears cap a les llistes socialistes. “Aquest Govern ha procurat dignitat, amb l’aprovació d’un salari mínim interprofessional de 1.080 euros, cosa que possibilita l’emancipació dels joves”, ha manifestat María Jesús Montero davant unes 400 persones, aquest dijous a vespre, a la barriada calvianera de Galatzó, coneguda popularment com ‘la pantera rosa’, pel color dels primers habitatges socials que s’hi construïren.

La ministra ha demanat a Calvià el vot dels seus "paisans"

La tria del nucli no ha estat casual. Qui també és vicesecretària general del partit ha fet valer els seus orígens andalusos, per demanar el vot per Armengol, Cladera i Rodríguez, en una societat en què els seus “paisans” han contribuït a fer un entorn “de riquesa cultural, individual i col·lectiva”. “Vosaltres, els meus paisans, heu estimulat la convivència, en contra de l’exclusió de la dreta”, ha dit Montero als assistents, en un envelat instal·lat específicament a la principal plaça del nucli, sorgit arran de la migració peninsular arribada per fer feina al sector turístic dècades enrere. Entre els assistents, hi havia una presència especial, l’exbatlessa Margarita Nájera. És precisament a ella a qui s'atribueix bona part de la construcció d’habitatge públic durant el seu mandat.

Armengol, ha lloat el batle de Calvià en matèria d'habitatge

La candidata Armengol també s’ha referit a les polítiques d’habitatge públic. Ha lloat el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, “per haver posat en marxa promocions d’HPO amb el pressupost municipal”. La presidenta ha presumit dels “convenis col•lectius assolits durant aquesta legislatura i la millora de les condicions dels treballadors públics”. De Montero, Armengol n’ha destacat que “és una dona que sap on trepitja”, perquè, segons la candidata socialista, la ministra és bona coneixedora de la realitat de les Balears. “No és com Feijóo, qui avui ha dit que li ha agradat passejar-se pel mercat de La Palma”.

Calvo, Cladera, Armengol, Rodríguez i Alba Cuenca al míting de Calvià

Alba Cuenca, integrant de la candidatura municipal socialista encapçalada per Rodríguez, ha estat la primera a pujar a l’escenari, per reivindicar-se com a filla de la generació “amb arrels nouvingudes que s’han criat a ‘la pantera rosa’”. “Gràcies a batles socialistes com Francesc Obrador i Margarita Nájera, Galatzó és la barriada que és i que volem ser. Just li falta una piscina municipal”, ha dit la jove socialista, qui també ha explicat que després d’estudiar a la Universitat de Granada va retornar a Calvià.

Alfonso Rodríguez ha destacat la seva trajectòria com a professor de l’institut de Calvià durant dues dècades, per afegir que “l’educació és l’ascensor social” i recordar les ajudes destinades als estudis. “Nosaltres som el partit que utilitza el Govern per canviar la vida de les persones”, ha dit el candidat a la batlia de Calvià.

Qui aspira a tornar a presidir el Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha reclamat des de “la cuna dels treballadors de Calvià”, que diumenge la gent vagi a votar per aconseguir “la majoria absoluta per a Alfonso, perquè no hi ha res fet. Sortim a guanyar, i hem de guanyar a Calvià, a Mallorca i a les Balears”.

stats