Política 28/03/2022

L'aliança entre Más País i MÉS per Mallorca no serà electoral: "Descarten presentar-se a les Balears per les eleccions"

Els dos partits exhibeixen bona sintonia i Errejón reconeix els ecosobiranistes com els seus referents a les Illes

2 min
El líder de Más País, Íñigo Errejón, i el senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal

PalmaEl líder de Más País, Íñigo Errejón, visitava Palma dissabte passat per presentar el seu llibre Con todo (Planeta, 2021), però la visita amagava l'aliança que està treballant amb MÉS per Mallorca. "Tenim moltes coses en comú i volem tenir-ne més", va afirmar el portaveu de Más País en el Congrés dels Diputats, referint-se a la voluntat d'establir ponts entre les dues formacions. L'horabaixa del mateix dissabte es va reunir amb tres representants de MÉS per avançar en les converses: el senador per designació autonòmica, Vicenç Vidal; la regidora del partit a Manacor i secretària de Relacions Polítiques, Carme Gomila, i la regidora de Model de Ciutat de Palma, Neus Truyol, que fins fa poc ocupava el càrrec orgànic de Gomila.

Segons ha explicat aquest dilluns el coordinador ecosobiranista, Lluís Apesteguia, Errejón va reconèixer MÉS per Mallorca com a referent del partit en el territori balear. De fet, el diputat en el Congrés ja va declarar en la presentació del seu llibre que l'objectiu del partit és "anar fent el nostre camí, amb aliances ben arrelades al territori", com ja ha fet en el cas de Compromís. Així i tot, Apesteguia ha negat que sigui una aliança electoral. "No hi ha cap acord orgànic ni electoral per a les eleccions autonòmiques i les generals", ha assegurat. "Errejón va plantejar que descarten presentar-se a les eleccions per a la circumscripció de les Balears", ha continuat.

El coordinador de MÉS per Mallorca ha reafirmat el que ja va dir Errejón a Palma: "La bona sintonia és una cosa palpable, com es veu en el Senat", ha destacat Apesteguia. Vidal a la Cambra Alta està integrat a Esquerra Confederal, compartint grup amb Más Madrid, Adelante Andalucía, Compromís i Catalunya en Comú Podem. Tots comparteixen els signes de partits d'esquerres d'àmbit regional.

Errejón vol traslladar a les Balears el model que ha implantat amb Compromís en el País Valencià, amb el qual ha aconseguit tenir representació en el Congrés dels Diputats. "És el millor model de relació política que hem construït", va destacar. "És com em sent més còmode, amb el qual més m'agrada treballar, i el futur va per aquí", va afegir, referint-se a MÉS.

stats