Eleccions
Política 20/06/2023

El jutge José Castro tanca la llista de Sumar MÉS a les Balears amb Pere Sampol de suplent

La coalició estarà encapçalada per Vicenç Vidal i Elisabeth Ripoll, i per Laura Pérez en el cas del Senat per Mallorca

2 min
El jutge instructor del cas Nóos, José Castro, sortint dels jutjats.

PalmaEl jutge José Castro, que va ser l'instructor del cas Palma Arena, tanca la llista de Sumar per les Balears. La coalició Sumar MÉS estarà encapçalada per Vicenç Vidal i Elisabeth Ripoll. Esteve Barceló (Més per Menorca) estarà en el tercer lloc i Viviana de Sans (Podem Eivissa), en el quart. L'equip de Yolanda Díaz cercava la incorporació de Castro. "Sumar va de persones com el jutge Castro, les que treballen per fer un país millor", va declarar Díaz el passat 27 de gener, quan va venir a Palma en el marc del seu "procés d'escolta".

També hi ha una altra figura rellevant a la candidatura de Sumar MÉS. El darrer suplent és l'exvicepresident del Govern en el primer Pacte de Progrés de Francesc Antich, Pere Sampol, que ja va ser cap de llista a les generals del 2008 amb la coalició Unitat per les Illes, formada pel PSM i UM, els antecessors de MÉS i El Pi. La candidatura va obtenir poc més de 25.500 vots (5,45%).

En aquesta ocasió, la història és ben diferent, ja que MÉS ha format una marca electoral amb els partits d'esquerres sobiranistes de les Illes, excloent El Pi. De fet, el president de la formació regionalista, ha afirmat que farà un vot nul perquè "no hi ha una llista balear". Recentment, l'enquesta publicada per Mallorcadiario atorgava un diputat a Sumar MÉS, pels dos del PSOE, els quatre del PP i un per a Vox. En principi, Vicenç Vidal tindrà llibertat de vot per als temes que afectin especialment les Balears, tot i que estarà integrat dins el futur grup parlamentari de Yolanda Díaz.

"Presentam una llista diversa i compromesa amb l'objectiu de millorar la vida de les persones", ha apuntat Vidal aquest dimarts. En el cas del Senat, en la circumscripció de Mallorca, Sumar MÉS comptarà amb dos candidats, encapçalats per la secretària d'organització d'Esquerra Unida de les Balears, Laura Pérez, i el regidor de MÉS per sa Pobla, Antoni Simó.

Aquesta és la llista de Sumar MÉS al Congrés dels Diputats:

  1. Vicenç Vidal
  2. Elisabeth Ripoll
  3. Esteve Barceló
  4. Viviana de Sans
  5. Jorge Rosselló
  6. Emma Navarro
  7. Marina Sansaloni
  8. José Castro

Suplents:

  1. Rosa Palliser
  2. Artur Parrón
  3. Laura Celià
  4. Sebastià Lliteres
  5. Angelina Pérez
  6. Maria Ribas
  7. Pere Sampol
stats