CANVI DE CICLE
Política09/04/2014

Els alcaldes de l'AMI convocaran plens extraordinaris per donar suport a la consulta quan Mas la convoqui

Josep Maria d'Abadal lamenta el "constant menyspreu de les aspiracions legítimes i democràtiques del poble de Catalunya" mostrat pel Congrés

Efe

BarcelonaEl president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, ha anunciat aquest dimecres que els alcaldes de l'associació convocaran plens extraordinaris per donar suport a la consulta sobiranista quan el president de la Generalitat, Artur Mas, la convoqui oficialment. L'entitat agrupa per ara 688 municipis catalans –el 72,7% del total– i 38 consells comarcals, diputacions i altres ens locals.

La directiva de l'AMI s'ha concentrat davant la porta principal del Born Centre Cultural per rebutjar la negativa del Congrés dels Diputats a la transferència de la competència per realitzar una eventual consulta sobiranista.

Cargando
No hay anuncios

L'AMI ha lamentat el "constant menyspreu de les aspiracions legítimes i democràtiques del poble de Catalunya, que ahir [dimarts] es va expressar amb contundència al Congrés".

L'entitat ha promès treballar "amb fermesa" des del món municipal en la defensa del "dret d'autodeterminació dels pobles" i per a "la conscienciació de la ciutadania, perquè aquesta pugui exercir el seu dret".

Cargando
No hay anuncios

Per aquest motiu, l'AMI assegura que vol facilitar i impulsar l'eventual consulta catalana, perquè els ciutadans "puguin decidir democràticament si volen la independència", i "en les hores següents" que es convoqui la consulta els alcaldes de l'AMI convocaran un ple extraordinari als seus municipis per donar-hi suport.